Autostradă închisă în județul Sibiu

Compania Națională de Autostrăzi și Drumuri Naționale din România a anunțat joi seara, printr-un comunicat de presă transmis laconic și sec de Centrul Infotrafic al Poliției Române, că traficul rutier va fi închis complet pe lotul III al autostrăzii Sibiu-Orăștie, anunță www.turnulsfatului.ro. Restricția este valabilă cel puțin o lună și jumătate, însă o dată clară nu a fost anunțată pentru redeschidere. Mai mult decât atât, este specificat faptul că redeschiderea traficului depinde de condițiile meteorologice. ”Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliției Române informează că, începând de luni — 7 septembrie 2015 , ora 8:00, traficul rutier pe A1 Orăștie — Sibiu va fi restricționat între nodul rutier Săliște și nodul rutier Cunța (km. 270+020 — km. 292+455), în vederea remedierii degradărilor constatate la kilometrul 275+650 de metri al autostrăzii. Măsura de restricționare a traficului rutier se aplică pe o perioadă de aproximativ o lună și jumătate, în funcție și de condițiile meteorologice”, au transmis autoritățile în comunicatul de presă. Șoferii care merg de la Sibiu spre Sebeș vor trebui să circule pe traseul vechi, adică pe DN 1, între localitățile Săliște și Cunța.
Lotul III al autostrăzii Orăștie-Sibiu a fost inaugurat în urmă cu mai puțin de un an. Autostrada fost inaugurată de premierul Victor Ponta în luna noiembrie a anului trecut, cu o zi înainte de cel de-al doilea tur al alegerilor prezidenţiale pe care le-a pierdut în faţa contracandidatului său, actualul preşedinte Klaus Iohannis.
Voci din cadrul CNADNR au acuzat faptul că autostrada a fost deschisă prea devreme, iar pe anumite tronsoane există alunecări de teren, determinate de faptul că firma constructoare a decis să „taie” un deal în loc să construiască un tunel.
SURSĂ TEXT și FOTO - www.turnulsfatului.ro
Un produs Blogger.