Simpozion Naţional despre Voluntariat, la Mediaş

Direcţia Municipală pentru Cultură, Sport, Turism şi Tineret organizează Simpozionul cu tema : ,,Voluntariatul – schimb de experiență. Punct și de la capăt…cu Voluntarii în Bibliotecă !’’ în perioada 4 – 6 septembrie 2015, la sediul Bibliotecii Municipale ,,Stephan Ludwig Roth’’ Mediaş, pentru a marca încheierea Proiectului Raftul cu iniţiativă – Dezvoltarea de programe de voluntariat în biblioteci”, finanţat prin Granturile 2009-2014, în cadrul Fondului ONG în România, implementat de Pro Vobis – Centrul Naţional de Resurse pentru Voluntariat în parteneriat cu Asociaţia Naţională a Bibliotecarilor şi Bibliotecilor Publice din România, timp de 9 luni de zile în 16 biblioteci din ţară.
Proiectul și-a propus diversificarea oportunităţilor de implicare prin voluntariat în cadrul bibliotecilor publice din România, care să ofere oportunități calitative de implicare a cetățenilor de orice vârstă în beneficiul comunităților pe care le deservesc. şi pentru a aduce în prim plan programele organizate cu voluntarii în cele 16 biblioteci din ţară aflate în proiect. Programul Simpozionului organizat la Mediaş va cuprinde prezentări, momente artistice, lansări de carte, ateliere creative, vizionări de filme, expoziţii de artă şi de lucru de mână toate desfăşurate într-un decor inedit, într-un cadru destins, cu porţi deschise pentru toţi vizitatorii care doresc să ne treacă pragul. Vor prezenta lucrări despre activităţile derulate împreună cu voluntarii un număr de 30 de bibliotecari din bibliotecile din Cluj Napoca, Brăila, Bîrlad, Medgidia, Tg. Mureş, Reşiţa, Năvodari, Bucureşti, Ribiţa (Hunedoara), Pietrari (Vâlcea), dar şi din localităţile din jurul Mediaşului, precum Valea Viilor sau Dîrlos.
Simpozionul cu tema: ,,Voluntariatul – schimb de experiență. Punct și de la capăt…cu Voluntarii în Bibliotecă !’’ face parte din Programul de voluntariat al Bibliotecii ,,Voluntarii cărţilor din Bibliotecă’’ va începe vineri, 4 septembrie, la ora 9:00, la sediul Bibliotecii Municipale ,,Stephan Ludwig Roth’’ Mediaş.
Un produs Blogger.