Adio piercing-uri, tocuri înalte și haine mulate pe corp, la liceul "Roth" din Mediaș

Consiliul de Administrație al Liceului Teoretic "Stephan Ludwig Roth" a stabilit prin hotărâre care trebuie să fie ținuta elevilor. Vă prezint mai jos hotărârea integrală.

ŢINUTA BENEFICIARILOR PRIMARI AI EDUCAȚIEI Conform ART. 138. ROFUIP
(1) Beneficiarii primari ai educației trebuie să aibă o comportare civilizată și o ținută decentă,
ATÂT ÎN UNITATEA DE ÎNVĂȚĂMÂNT, CÂT ȘI ÎN AFARA EI.

Beneficiarii primari ai educației trebuie să aibă o ținută potrivită cu statutul de elev, decentă și neprovocatoare atât în liceu cât și în afara acestuia.
Ţinuta elevilor poate să fie compusă din:
-cămaşă cu mânecă lungă sau cu mânecă scurtă, ÎNCHEIATĂ LA NASTURI
-tricou cu mânecă scurtă sau cu mânecă lungă, pulover, LA BAZA GÂTULUI. Lungimea mânecilor trebuie să depăşească nivelul umerilor.
-Lungimea tricoului şi a cămăşii trebuie să depăşească nivelul şoldurilor
-Pantalonii trebuiesă fie din STOFĂ sau de tip JEANS, într-o singură culoare, LUNGI până la nivelul pantofilor/ cizmelor, cu talie normală (pantalonul nu se poartă în cizme, ci deasupra lor), SIMPLI (FĂRĂ FRANJURI, TĂIETURI, PETECE sau BUZUNARE APLICATE). Fetele pot purta fustă / rochie a cărei lungime trebuie să fie la nivelul genunchilor.
-Ţinutele vestimentare NU VOR AVEA NICIUN FEL DE INSCRIPŢII sau DESENE cu mesaje obscene, cu conotații sau tente discriminatorii, xenofobe, rasiste sau sexuale, sau care prin mesajul lor direct sau sugerat ar putea aduce prejudicii de imagine vreunei persoane sau instituții.
-Elevii vor purta încălţăminte comodă, pantofi sau încălţăminte sport în general, iar pe timpul iernii, ghete,bocanci sau cizme pentru zapadă (sub genunchi). Încălţămintea va avea tocul de înălțime normal (3 – 5 cm).
-Ţinuta elevilor trebuie să fie curată şi să nu fie provocatoare în nici un fel
-Tinuta NU TREBUIE SĂ FIE MULATĂ PE CORP sau TRANSPARENTĂ
-Machiajul fetelor trebuie să fie discret, unghiile îngrijite.
-Părul atât la fete cât și la băieți trebuie să fie îngrijit; băieții POT PURTA BARBĂ sau MUSTAȚĂ cu o lungime maximă de 5 mm.
-Elevii nu vor purta cercei şi piercinguri pe faţă.
Prevederile mai sus menționate vor fi comunicate sub semnătură profesorilor, părinților, și elevilor, și va fi afișată la loc vizibil în fiecare clasă și pe site-ul liceului.
Nerespectarea prevederilor mai sus menționate va sesizată IMEDIAT, ÎN ACEEAȘI ZI, ÎN SCRIS dirigintelui / înlocuitorului de diriginte, de către oricare dintre membrii corpului didactic al liceului.
Persoana care constată acest lucru va complete și va înregistra abaterea folosind formularul din Anexă, iar dirigintele / înlocuitorul de diriginte al clasei va informa imediat părinții. Dirigintele / înlocuitorul de diriginte pe baza sesizării scrise sau prin autosesizare aplică gradat sancțiunile:
-Dacă nerespectarea prevederilor de mai sus este PRIMA ABATERE a ELEVULUI, acesta este sancționat cu observație în fața clasei, lucru consemnat de diriginte într-un proces verbal de aplicare a sancțiunii
-Dacă ELEVUL NU ESTE LA PRIMA ABATERE, convoacă imediat Consiliul Clasei, care stabilește sau propune sancțiunea în funcție de gravitatea abaterii. Hotărârea Consiliului Clasei este redactată în TREI EXEMPLARE (unul care rămâne la diriginte, unul la directorul liceului și unul la Comisia pentru Prevenirea și Combaterea Violenței)
NERESPECTAREA PREVEDERILOR de mai sus de către DIRIGINTE va fi sancționată conform prevederilor ROI.
Un produs Blogger.