Descinderi DIICOT în judeţul Sibiu. Evaziune fiscală de două milioane de euro

Sibiul a fost vizat din nou de descinderi ale oamenilor legii. Procurorii DIICOT  au descins, joi, în 12 locaţii din județele Sibiu, Gorj, Mehedinți și în municipiul Deva în cadrul unei acțiuni vizând destructurarea unui grup infracțional organizat specializat în săvârșirea infracțiunilor de evaziune fiscală și spălare de bani, aducând un prejudiciu de două milioane de lei.
Potrivit unui comunicat al DIICOT, în perioada 2010-2013, 11 suspecți, având calitatea de reprezentanți legali (asociați, administratori, împuterniciți) ai unui număr de opt societăți comerciale, s-au constituit într-un grup infracțional organizat urmărind eludarea obligațiilor fiscale și obținerea unor sume de bani din activități ilicite, pe care le-au folosit în interes propriu sau pentru finanțarea activității societăților pe care le administrau. “Suspecții, prin acțiuni circumscrise fiscale, au dispus înregistrarea în contabilitatea firmelor controlate a mai multor facturi fiscale emise pe baza unor operațiuni comerciale fictive (reprezentând cheltuieli cu achiziția de material de construcții, piese și componente auto, etc) în valoare totală de aproximativ 1.000.000 euro, pentru care au dedus ilegal TVA și au diminuat artificial impozitul pe profit. Prin aceste operațiuni fictive au prejudiciat bugetul general consolidat cu suma de 2.000.000 lei”, se arată în comunicatul de presă emis de DIICOT.
Procurorii susțin că, ulterior, prin intermediul societăților controlate, au fost supuse operațiunilor de spălare a banilor toate aceste sume, prin efectuarea mai multor operațiuni/tranzacții financiare, constând în depuneri succesive de valori monetare, urmate de retrageri imediate sau de “rularea” acestor valori prin conturile bancare ale firmelor. Anchetatorii au reținut că prin această metodă a fost disimulată adevărata natură a provenienței și circulației banilor cunoscând că provin din săvârșirea de infracțiuni de evaziune fiscal.
La sediul DIICOT—Biroul Teritorial Mehedinți au fost duse 12 persoane în vederea audierii.

Un produs Blogger.