Liberalii cer demiterea prefectului Ovidiu Sitterli

Liderii Partidului Naţional Liberal (PNL) Sibiu cer schimbarea conducerii Instituţiei Prefectului Judeţului Sibiu şi depolitizarea acesteia, scrie www.stiridesibiu.ro. Co-preşedinţii PNL Sibiu, Raluca Turcan şi Mircea Cazan, au argumentat, vineri, în conferinţă de presă, că este necesară înlocuirea prefectului de Sibiu, Ovidiu Sitterli, reclamând că în perioada mandatului său nu a aplicat politica Guvernului în teritoriu, ci a determinat politizarea instituţiilor statului, plin promovarea intereselor PSD. În acest sens, deputatul Raluca Turcan a reamintit de “dovezile adunate în timp” de liberali, respectiv plângerile penale făcute împotriva lui Ovidiu Sitterli în timpul derulării alegerilor prezidenţiale din 2014. “Trebuie menţionate dovezile concrete, respectiv plângerile depuse la Parchet împotriva prefectului în perioada alegerilor pentru interferenţa în actul electoral şi contestaţiile făcute la Prefectură, prin reprezentaţii unor instituii publice locale, pentru interferenţa abuzivă a prefectului, cu tendinta abuzivă de politizare a instituţilor publice locale”, a declarat Raluca Turcan.
Co-preşedintele PNL acuză faptul că Sitterli “nu a urmărit transpunerea activităţii Guvernului în judeţ, ci a urmărit transpunerea politicii Guvernului PSD” în teritoriu.
Pe aceeaşi linie, deputatul Mircea Cazan a precizat că este nevoie ca  Prefectura să fie condusă de  “oameni care nu sunt implicaţi şi conduşi politic” şi că PSD trebuie să trimită acasă “baronii locali trimişi în judecata sau condamnaţi definitiv”. În acest sens, deputatul Cazan a făcut trimitere directă la preşedintele CJ Sibiu, Ioan Cindrea, condamnat definitiv de ICCJ pentru conflict de interese, sugerând că Sibiul poate “fi un exemplu, prin retragerea preşedintelui Ioan Cindrea”. Liberalii sibieni consideră să se impune o analiză a activităţii Prefecturii Sibiu de către noul Guvern condus de Dacian Cioloş.

Un produs Blogger.