Mii de sibieni au ieșit, miercuri seara, în stradă

Mii de sibieni au revenit în Piaţa Mare a Sibiului, miercuri seara, pentru a continua protestele începute cu o zi în urmă. Înarmaţi cu pancarte prin care cer o ţară liberă şi lipsită de corupţie, manifestanţii si-au dat întâlnire în Piaţa Mare , unde au aprins lumânări în memoria victimelor de la Colectiv. S-au strâns în Piaţă de la tineri şi batrâni la oameni de afaceri care speră intr-o schimbare a societatii. “Nu ma intereseaza demisiile de la varf. Pe mine m-a marcat tragedia si vreau sa se schimbe tot”, spunea un tanar prezent în Piaţa Mare. După aproximativ 30 de minute, au pornit în marş spre Catedrala Mitropolitană, unde au fost întâmpinati de preotul Constantin Necula.
Manifestanţii, flancaţi de jandarmi, au striga “Libertate!”, “Bucureşti, nu uita, Sibiul e de partea ta”!, iar cand au ajuns in fata Catedralei de pe strada Mitropoliei lozincile l-au vizat pe direct Patriarhul Daniel “Daniel, Daniel, du-te după Viorel” şi “Fără politică în Biserică”.
Revenit în această seară în ţară, părintele C-tin Necula i-a întâmpinat în faţa Catedralei şi  a deschis uşile bisericii, în timp ce scandau împotriva BOR-ului. La cererea unui manifestant, a rostit “Tatal Nostru”, o parte dintre tineri rugându-se în genunchi în faţa Catedralei.
Numărul protestatrilor a depăşit  două mii de oameni, pana la ora 20.00. Marsul continua pe Calea Dumbrăvii si retur.
Un produs Blogger.