3 poliţişti din judeţul Sibiu, CONDAMNAŢI LA ÎNCHISOAE pentru CORUPŢIE


Trei poliţişti din cadrul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Sibiu au fost condamnaţi la închisoare pentru acte de corupţie pentru infracţiuni comise în anii 2010 şi 2011. Doi dintre cei condamnaţi au părăsite deja randurile MAI, iar al treilea este pe punctul de-a urma aceeaşi cale. Potrivit Direcţiei Generale Anticorupţie, Înalta Curte de Casaţie si Justiţie a  respins recursurile formulate de poliţiştii B.F.I. şi B.H.G. din cadrul Poliţiei Municipiului Sibiu, Biroul Rutier, şi a menţinut decizia Curţii de Apel Galaţi care i-a condamnat  la o pedeapsă de 1 an şi 6 luni închisoare pentru săvârşirea infracţiunilor de abuz în serviciu contra intereselor persoanelor, fals intelectual şi uz de fals. Condamnarea este cu suspendarea condiţionată a executării pedepsei pe o perioadă de 3 ani şi 6 luni.Cei doi poliţişti au fost condamnaţi după ce, în martie 2010, i-au pretins bani unui şofer de TIR strain pentru a-l scăpa de amendă. "B.H.G. si B.F.I. au oprit în trafic cetăţeanul polonez O.L.S., imputându-i pe nedrept faptul că nu a acordat prioritate pietonilor ce traversau strada pe un marcaj instituit în acest sens. Pentru presupusa contravenţie, cei doi poliţişti i-au solicitat conducătorului auto suma de 2.000 lei. Întrucât acesta a susţinut că nu are de unde să achite suma respectivă, agenţii de poliţie i-au solicitat 319 euro, ceea ce ar fi reprezentat minimul amenzii, cu asigurarea că nu i se va mai reţine şi permisul de conducere. La insistenţele poliţiştilor, O.L.S. a achitat amenda stabilită primind de la poliţişti un fragment de hârtie pe care era înscrisă suma de 319 euro, spunându-i-se ca reprezintă chitanţa amenzii plătite", anunţă Biroul Anticorupţie.
Al doilea caz de corupţie face referire tot la un poliţişt de la Rutieră care a fost condamnat pentru trafic de influenţă. Înalta Curte de Casaţie si Justiţie l-a condamnat pe  N.L., ofiţer de poliţie la Inspectoratul de Poliţie Judeţean Sibiu – Serviciul Rutier, la o pedeapsa de 3 ani închisoare  cu suspendarea condiţionată a executării pedepsei pe o perioadă de 6 ani. Ofiţerul sibian a fost condamnat pentru trafic de influenţă după ce în 2011 l-a ajutat pe un şofer, pe care l-a sancţionat în trafic, să obină o decizie favorabilă în instanţă, iar în schimbul favorului a beneficiat de un concediu la mare.
În acelaşi caz, instanţa l-a condamnat şi pe şoferul implicat astfel că, S.M. a primit 2 ani de închisoare cu suspendare pentru săvârşirea infracţiunii de cumpărare de influenţă.
Conform inspectorului şef al IPJ Sibiu, comisar sef Tiberiu Ivancea, pentru cei doi politisti, care erau angajaţi ai Biroului Poliţiei Rutiere Sibi , s-a dispus încetarea raportului de serviciu, iar în al treilea caz, pentru că este vorba de un ofiţer superior, s-au făcut demersurile către  Ministrul Administraţiei şi Internelor pentru desfacerea contractului.
Un produs Blogger.