FORMARE PROFESIONALĂ pentru 60 de persoane din zona Mediaş. Vezi în ce domenii


Începând cu luna august 2013, Asociația AS 2001 din Alba Iulia, va demara implementarea proiectului : ”Formarea profesională - baza dezvoltării durabile a satelor din Podișul Mediașului”  proiect finanțat în cadrul PNDR, AXA LEADER 4.1, MASURA 111, având  ca obiective:
1.Creșterea nivelului de instruire pe teme specifice agricole pentru cel puțin 60 persoane din zona de acoperire a GALPM, pe parcursul a 6 luni.
2.Creșterea nivelului de informare a cel puțin 40 persoane din zona de acoperire a GALPM în domenii de interes precum permacultura, atestarea fermelor ecologice, atestarea produselor tradiționale.
3.Facilitarea accesului la modele de bună practică ( rețele, târguri, vizite)  pentru cel puțin 20 fermieri din GALPM pe parcursul a 6 luni.
Pentru atingerea acestor obiective,  pâna la finalul anului 2013 vor fi organizate, pentru locuitorii comunelor Axente Sever, Micasasa, Șeica Mica, Moșna, Valea Viilor din județul Sibiu, două serii pentru un program de inițiere în meseria de ”Lucrător în cultura plantelor” și o serie a programului de specializare ”Competențe antreprenoriale”. De asemenea, vor fi organizate două seminarii tematice având ca teme ”Permacultura  și Avantajele participării la rețele si asociații  active în domeniul agriculturii” și ”Atestare ferme ecologice și atestare produse tradiționale” , seminarii susținute de traineri cu experiență si competențe relevante în aceste domenii de interes pentru mediul rural. Va fi organizată, de asemenea, o vizită de lucru la câteva ferme din zonă cu scopul de a  facilita accesul fermierilor din zonă la modele de bună practică, de a împărtași cu aceștia experiențele pozitive. Tot în această perioadă, o parte din fermieri vor fi sprijiniți să participe la un târg de produse tradiționale sau produse naturale.
Un produs Blogger.