Reprezentanți ai autorităților din domeniu, ai asociațiilor profesionale și ai marilor companii precum: Romgaz, Transgaz, OMV Petrom, Rompetrol Well Service, Nabucco Romania, Schlumberger, s-au reunit joi la inițiativa Armax Gaz cu scopul de a discuta și identifica soluții pentru modernizarea proceselor și eficientizarea activităților din industria de petrol și gaze, într-un cuvânt să transforme probleme în oportunități și să ofere soluții românești pentru nevoi românești. „Armax Gaz investește continuu în inovare și demonstrează ca soluțiile românești pe care le propune pentru nevoile pieței autohtone dar și pentru piețele internaționale sunt deosebit de eficiente. Produsele și serviciile personalizate în funcție de nevoile fiecărui client în parte sunt la cele mai înalte standarde tehnologice, calitative și comerciale. Am demonstrat și vom demonstra în continuare că suntem o companie serioasă și livrăm clienților noștri variantele optime pentru dezvoltarea afacerii lor. Așa cum texanii sunt recunoscuți ca fiind cei mai tari petroliști așa și medieșenii sunt cei mai tari gaziști. Este așadar datoria noastră să fim specialiștii de care România are nevoie”, a declarat Mircea Vescan, directorul general al Armax Gaz. Simpozionul “Investim în inovare”, a fost un eveniment dedicat prezentării celor mai noi tehnologii și produse dezvoltate de compania Armax Gaz pentru soluționarea nevoilor actuale ale industriei de petrol și gaze din România.
Armax Gaz SA, lider național în domeniul echipamentelor pentru gaze și petrol, este o companie românească cu capital integral privat, listată pe Bursa de Valori București. Având o importantă experiență ce începe în 1925 și se suprapune practic cu istoria industriei de petrol și gaze din România, compania este una dintre puținele, la nivel mondial, care oferă proiecte la cheie: proiectare, producție, punere în funcțiune, mentenanță, service și piese de schimb, toate acestea personalizate în funcție de nevoile fiecărui client în parte. Armax Gaz dispune are sediul central în Mediaș, județul Sibiu, unde dispune de un spațiu de producție de peste 30000 mp, dotat cu tehnologii de ultimă generație și o echipă de peste 300 de specialiști și muncitori calificați, al căror profesionalism se regăsește în proiecte de referință pentru clienți importanți precum: Romgaz, Transgaz, OMVPetrom, Thielmann Energietechnik GMBH, TPAO.
Istoria Armax Gaz începe odată cu istoria primelor descoperiri de gaze naturale din România. Pe măsură ce gazele naturale încep să fie folosite în domenii tot mai variate, este necesară crearea unei industrii de produse și servicii care să răspundă prompt și eficient nevoilor de extracție, prelucrare, transport și distribuție. Astfel, în 1925 se înființează societatea Sonametan Mediaș, care iși schimbă denumirea pe parcursul anilor, devenind în 1991 societatea pe acțiuni Armax Gaz SA. În anul 2000 Armax Gaz este privatizată, pachetul majoritar fiind deținut de către Mircea Vescan, director general și președintele companiei. Devenind societate cu capital integral privat, se declanșează un amplu proces de modernizare prin investiții masive în achiziția de echipamente și know-how și reamenajarea spațiilor pentru a răspunde nevoilor tehnologice și de personal. Scopul declarat al noii strategii este redobândirea statutului de lider pe piața echipamentelor destinate industriei gazelor și petrolului din Romania și pătrunderea pe piața externă. Începând cu anul 2000 compania se înscrie pe un trend ascendent și începe să înregistreze o creștere semnificativă și constantă a cifrei de afaceri. Sistemul de certificare a calității, ISO, este implementat încă din anul 2001 și sunt continuate investițiile în noi spații destinate producției, în tehnologii de ultimă oră și perfecționarea angajaților, toate acestea permițând dezvoltarea gamei de produse și servicii și care să răspundă nu doar nevoilor pieței românești ci și celei internaționale. În 2007, Armax Gaz preia controlul a SC GazProiect SA Brașov, societate de proiectare consacrată și de tradiție în Romania. În anul 2010 Armax Gaz câștigă o importantă licitație internațională, beneficiarul fiind compania de stat TPAO, din Turcia. În 2013 Armax Gaz deschide o nouă hală de producție, cu o suprafață de peste 14.000 mp.