În 20 şi 21 decembrie, Mediaşul este "CAPITALA" folk-ului din România


Primaria si Consiliul Local Medias, prin Directia Municipala pentru Cultura, Sport, Turism si Tineret impreuna cu Asociatia Culturala Medias- Cetate Seculara anunta desfasurarea la Medias a editiei aniversare cu numarul 30 a festivalului national de muzica folk "Medias-Cetate Seculara" care va avea loc in perioada 20-21 decembrie 2013 la Sala Traube. Inceput in anul 1974, festivalul concurs Medias-Cetate Seculara a parcurs un drum lung si  implineste in anul 2013  o varsta a maturitatii creatoare si interpretative devenind o adevarata stare de spirit. Aici au debutat numerosi tineri pasionati de muzica si poezie care au reusit sa razbata dincolo de portile sufletului omenesc. Pe scenele din Medias in zilele si noptile de festival au oferit recitaluri extraordinare atat laureati ai editiilor precedente cat si interpreti consacrati din muzica romaneasca precum  Mircea Vintila, Mircea Baniciu, Gheorghe Gheorghiu, Ducu Bertzi, Vali Serban, grupul Ecoul, George Ani, George Munteanu, Elena Carstea, Madalina Manole, Anca Turcasiu, Daniel Iordachioaie, Ioan Gyuri Pascu, Victor Socaciu.
Unul din obiectivele principale ale festivalului este identificarea si promovarea de noi talente interpretativ-creative prin intermediul concursului. Participarea la concurs se face prin completarea formularului de pe site-ul Asociatiei Medias-Cetate Seculara www.medias-cetateseculara.ro si trimiterea unui demo pe adresa de email specificata pe site. Vor fi admisi in urma preselectiei 10 participanti, se vor acorda 5 premii, 2 mentiuni si alte premii oferite de sponsori in valoare de peste 5.000 lei. Cei care doresc sa se inscrie o pot face pana la data de 9 decembrie.
Printre invitatii din acest an, la cea de a 30-a editie a festivalului se regasesc Adrian Ivanitchi&Sorin Minghiat, Adrian Bezna, Walter Ghicolescu, Mircea Rusu Band si Vasile Seicaru. In cadrul festivalului vor avea loc lansari de albume si carti de poezie, expozitii de fotografie si arta plastica. Programul detaliat va fi facut public in curand.
Un produs Blogger.