CAMPANIE: 2% pentru SMURD. Şi TU poţi AJUTA


Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Cpt. Dumitru Croitoru” al Judeţului Sibiu în colaborare cu „Fundaţia pentru SMURD” derulează până pe 25 mai 2014, o campanie de informare a cetăţenilor judeţului cu privire la posibilitatea direcţionării a 2% din impozitul pe venit pentru susţinerea activităţii Serviciului Mobil de Urgenţă Reanimare şi Descarcerare (SMURD).
În anul 2013 SMURD Sibiu a intervenit la peste 9.000 de acțiuni de salvare a cetăţenilor judeţului aflaţi în pericol (accidente rutiere, stop cardiac, infarct de miocard, căzuţi de la înălţime, come, intoxicaţii grave, etc). Sibienii pot susține activitatea SMURD, prin direcţionarea a 2% din impozitul pe care îl plătesc statului pentru salariile din 2013 sau alte venituri,  pot completa şi trimite, până pe 25 mai 2014, DECLARAŢIA 230, dacă au venituri doar din salarii, sau DECLARAŢIA 200, dacă au venituri şi din alte surse (cedarea folosinţei bunurilor, drepturi de autor). Cei care nu cunosc suma corespunzătoare a 2% din impozit pot lăsa căsuţa necompletată, suma urmând a fi calculată de către organele fiscale.
Datele de completare a declaraţiilor sunt:
Denumire entitate nonprofit: FUNDAŢIA PENTRU SMURD
Cod de identificare fiscală: 20177660
Cont bancar (IBAN): RO15 RNCB 0188 0848 0804 0001
Formularul se completează de mână, în două exemplare, din care unul rămâne la contribuabil. După completare, acesta poate fi depus direct, trimis prin poştă cu scrisoare recomandată (confirmare de primire) la Administraţia Finanţelor Publice a localităţii de domiciliu, sau depus la sediul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Cpt. Dumitru Croitoru” al Judeţului Sibiu, strada Vasile Cârlova, nr. 16-22 (persoană de contact: Bianca SĂBĂU, tel. nr. 0720 100 750 sau 0744 626 245). De asemenea, la Promenada Mall din Sibiu va fi  amplasat un punct de informare privind posibilitatea direcţionării a 2% din impozitul pe venit pentru SMURD. Paramedicii SMURD, pompierii sibieni și studenții voluntari se vor afla la punctul de informare în fiecare sâmbătă și duminică,  între orele 12-16. Locuitorii judeţului pot completa formularele puse la dispoziţie, pe care le pot depune în urna existentă. Puncte de informare se vor organiza și în Mediaș, Agnita și Miercurea Sibiului în centrele comerciale mari din fiecare oraș, sâmbăta și duminica, între orele 12-16. "Fondurile pe care dumneavoastră le direcţionaţi vor fi folosite pentru achiziţionarea de echipamente individuale de protecţie, de intervenţie, aparatură medicală sau pentru finanţarea unor proiecte destinate funcţionării eficiente a Serviciului Mobil de Urgenţă Reanimare şi Descarcerare (SMURD). Amănunte privind modalitatea de realizare a direcţionării a 2% din impozitul cetăţenilor pentru SMURD Sibiu pot fi găsite pe site-ul  Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Cpt. Dumitru Croitoru” al Judeţului Sibiu, www.isusibiu.ro sau al Fundaţiei pentru SMURD www.fundatiapentrusmurd.ro. Pentru campania desfășurată în 2013, Consiliului Director al Fundaţiei pentru SMURD, a premiat ISU-SMURD Sibiu cu suma de 80.000 RON ca un simbol de recunoștință, întrucât prin procedura de redirecționare a 2% din impozitul pe venit aferent anului 2012, Sibiu s-a clasat la nivel național pe locul II (după București) privind suma colectată  pe cap de locuitor (200,401.53 RON, 0,504 RON/cap locuitor). Mulțumim tuturor celor care au ales să direcţioneze 2% din impozitul pe anul 2012 către SMURD. Sumele astfel colectate au contribuit la menţinerea şi dezvoltarea activității de intervenție în situații de urgență la nivel județean. Singura modalitate prin care vă putem răsplăti este aceea de a continua să intervenim prompt şi eficient de fiecare dată când suntem solicitaţi", spune locotenentul Bianca Săbău, ofiţer relaţii publice în cadrul ISU Sibiu.

Un produs Blogger.