Un medieşean, pe LISTELE pentru ALEGERILE EUROPARLAMENTARE


Cinci sibieni sunt până acum înscriși pe listele electorale ale partidelor în vederea aleegrilor pentru Parlamentul European, ce se va desfășura în 25 mai, anunţă www.turnulsfatului.ro.  Pe cea mai înaltă poziție se află Diana Pavelescu, președinta organizației Sibiu a Partidului Forța Civică, plasată pe a doua poziție, după președintele Mihai Răzvan Ungureanu. Diana Pavelescu este secretar general al Asociației Degustătorilor Autorizați din România și a fost aleasă de curând în funcția de vicepreședinte  al Partidului Forța Civică.  Pavelescu este una din vocile din interiorul partidului care susține o colaborare mai strânsă cu Partidul Democrat Liberal. Pe plan local, FC Sibiu își propune să obțină   la alegerile  europarlamentare un scor de  8 la sută. Pentru a intra în Parlamentul European, Diana Pavelescuare nevoie ca Partidul Forța Civică să obțină un scor de peste 5%. ”Mă bucur că pe această listă a noastră se află cetăţeni români cu o pregătire cu adevărat europeană, români care sunt dedicaţi idealurilor europene, membri ai partidului Forţa Civică în mare majoritate care nu au mai făcut politică până astăzi. Sunt recunoscuţi în breasla lor. Toţi candidaţii noştri au studii superioare, sunt ingineri, profesori, medici, economişti, jurnalişti reprezentând generaţia pe care partidul o reclamă înapoi în politică şi înapoi pentru interesul naţional”, a declarat preşedintele Forţei Civice, Mihai Răzvan Ungureanu la depunerea listei de candidați.  El a precizat că media de vârstă a membrilor partidului care se regăsesc pe listă e de 41 de ani. 
PNL Sibiu s-a mulțumit în urma negocierilor interne cu poziția 31 pe lista partidului. Dacă la demararea negocierilor sibienilor se lăudau că pot obține un loc eligibil, acum, după aflarea poziției lucrurile se văd puțin altfel. ”Locul 15, ori locul 30 ar fi fost același lucru. De la nivel central s-a stabilit ca fiecare organizație să fie reprezentată pe listele electorale, iar noi nu am putut obține un loc eligibil, pentru că acestea au fost ocupate de foștii europarlamentari. Dincolo de locurile eligibile nu a mai contat pe ce poziție ești, că ești 12, 15, 30 nu mai contează. Noi vom propune un tânăr pe listă, vrem să vedem propunerea organizației de tineret”, a declarat în urmă cu două săptămâni președintele PNL Sibiu, Mircea Cazan. Doar că surpriză. Nici tinerii liberali n-au avut chef să apară pe o listă electorală pe poziția 31, așa că problema a fost pasată ceva mai încolo... la Mediaș. Profesorul Teofil Boca va reprezenta Sibiul pe lista liberalilor. Despre Boca se știe doar că este cadru didactic la Colegiul Tehnic „Mediensis” din Mediaş. Pe primele zece poziții pe lista liberalilor sunt Norica Nicolai, Adina Vălean, Ramona Mănescu, Cristian Bușoi, Renate Weber, Eduard Hellvig, Mihai Țurcanu, Claudia Benchescu, Romeo Stavarache și Andrei Muraru.
În ceea ce privește problema liberalilor de a pune pe locurile eligibile soții, logodnice sau frați, ei au găsit cea mai simplă explicație: sunt o familie. Președintele organizației de tineret a PNL, Florin Alexe, a săptămâna trecută la Sibiu o posibilă explicație pentru lista partidului pentru alegerile europarlamentare: ”E cu adevărat o familie și poate petrecând foarte mult timp acolo, în PNL, se întâmplă și lucruri de genul acesta, așa cum s-a întâmplat cu Bill și Hillary Clinton”, a găsit explicația Florin Alexe. Liberalii au fost acuzați că au făcut lista pentru europarlamentare cu cele mai multe rude, fiind vorba de soția liderului Crin Antonescu - Adina Vălean, soția primarului Sectorului 6, Rareș Mănescu - Ramona Mănescu, logodnica vicepreşedintelui PNL Mihai Voicu - Claudia Benchescu și fratele președintelui PNL Botoșani, Florin Țurcanu - Mihai Țurcanu. 
Noua Republică a depus la Biroul Electoral Central lista partidului pentru alegerile europarlamentare, Sibiul urmând a fi reprezentat de Florin Cârstea și Alina Scurtu, pozițiile 19 și 20. ”Locurile nu sunt eligibile, nu ne așteptăm ca cei doi să ajungă în Parlamentul European. Ce ne dorim noi este ca cei doi candidați să capete experiență pentru campaniile următoare”, a declarat președintele organizației județene a PNR Sibiu, Radu Costea. Pe primele cinci poziții sunt 1. George Mihail Neamțu, lector universitar; George Mioc, antreprenor; Liviu Ştefan Bârgouanu, antreprenor; Corneliu Dan Berari, cercetător & consultant și Victor Ciumac, lobist.  Pe plan local, Noua Republică și-a propus să obțină după votul din 25 mai un scor de minim 5%.
 Prim-vicepreședintele PDL Sibiu,consilierul județean Daniela Câmpean va candida la alegerile pentru Parlamentul European de pe poziția 18. Locul obținut de PDL Sibiu este considerat de președintele PDL Sibiu, Raluca Turcan, ca fiind eligibil pe termen mediu, în sensul în care democrat-liberalii vor ajunge la guvernare și o serie de oameni aflați pe listă înaintea Daniele Câmpean, vor renunța la pozițiile de europarlamentari. În pkus pe lista PDL se află numeroși primari, puși acolo așa cum spunea Raluca Turcan doar pentru a ridica scorul electoral în  orașele lor. În această situație sunt primarii din Brașov, Alba și Mureș. Daniela Câmpean a declarat că își propune, în cazul în care va ajunge europarlamentar, să activeze în trei domenii pe care susține că le cunoaște foarte bine: legislație, absorbția de fonduri europene în folosul comunităților locale și educație, unde ” ca fost cadru didactic, sunt conștientă de importanța unui sistem de învățământ cu adevarat performant”. ”Participarea la alegerile pentru funcția de europarlamentar reprezintă o provocare și o responsabilitate pentru mine”, a declarant Daniela Câmpean.
Alegerile pentru Parlamentul European se vor desfășura în România în 25 mai și urmează a fi aleși 32 de membri, după ce în urmă cu cinci ani au fost aleși 34 de europarlamentari. Numărul de deputați nu reflectă toate voturile primite; statele mai mici sunt reprezentate de un număr supraproporțional de deputați, în timp ce cele mai mari, și mai ales Germania, de un număr subproporțional. 
SURSĂ TEXT - www.turnulsfatului.ro. 

Un produs Blogger.