VIDEO: TAXIMETRIȘTI și STUDENȚI, implicați în TRAFICUL DE DROGURI


Aproximativ 200 de poliţişti din Sibiu, Gorj şi Bucureşti, au participat, joi, la 32 de descinderi, sub coordonarea procurorilor Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (D.I.I.C.O.T.)-Serviciul Teritorial Sibiu pentru destructurarea celei mai mari reţele de distribuire a drogurilor apărută în ultimul an în Sibiu, anunță www.stiridesibiu.ro. La Sibiu echipele de Intervenţie Rapidă s-au făcut 20 de percheziţii şi alte 12  s-au efectuat în Bucureşti, de unde invinuiţii au fost aduşi, sub escortă, la sediul DIICOT Sibiu. Traficanţii aprovizionau cu piaţa locală cu ecstasy, etnobotanice şi canabis şi erau foarte căutaţi în rândul tinerilor. “Am acţionat pentru destructurarea unei grupări infracţionale organizate care avea ca preocupări traficul şi introducerea în ţară de droguri de risc şi mare risc. Acţionau pe raza municipiului Sibiu şi Bucureşti“, a declarat comisar şef Sebastian Veştemean, şeful SCCO Sibiu.
Cartierul Valea Aurie devenise în ultima perioadă centrul principal de desfacere a drogurilor. Potrivit anchetatorilor, “garajul” din cartier era extrem de căutat de consumatori. Zeci de tineri aşteptau zilnic ora cand sosea coletul cu marfă de la Bucureşti, iar pachetele se epuizau rapid.
În acelaşi timp, “iarba” se vindea cu lejeritate pe stradă sau în cluburile din oraş. Cei care se ocupau cu vânzarea drogurilor proveneau din diferite cercuri, printre cei anchetaţi fiind studenţi  şi taximetrişti, potrivit anchetatorilor. Veniturile obţinute din vânzarea drogurilor au fost considerabile. După descinderi, anchetatorii au confiscat aproximativ 4 kilograme de droguri, suma de 100 de mii de lei, bani găsiţi în locuinţa unei persoane din Bucureşti bănuită că alimenta piaţa din toata ţara, şi 12 mii de euro. Deasemenea, s-a pus sechestru asigurator pe şapte maşini de lux. “Preţurile variau în funcţie de cantitatea cumpărată de fiecare client. Se puteau cumpăra droguri cu 5 lei sau cu 30 de lei.(…). Reţeaua s-a extins din luna ianuarie 2013, când a fost destructurată o altă grupare, tot aici la Sibiu, cu produse etnobotanice. Practic ei au preluat locul lăsat liber de cei arestaţi de noi”, a mai precizat Sebastian Veştemean. 
Marfa era intodusă în ţară prin colete, după ce se făceau comenzi pe site-uri specializate în comercializarea de etnobotanice. În locuinţele sibienilor vizaţi de anchettaori s-au găsit şi mici culturi de canabis. În urma descinderilor cei 32 de învinuiţi au fost audiaţi la sediul DIICOT  Sibiu, urmând să fie prezentaţi, vineri, magistraţilor sibieni cu propunerea de arestare preventivă pentru constituirea unui grup infracţional organizat şi trafic de droguri.
Un produs Blogger.