Problemele legate de conţinutul, dar şi de cantitatea produselor au luat sfârşit! Din 13 decembrie, lucrurile se schimbă în bine pentru cumpărători. Astfel, Uniunea Europeană îi obligă pe producători să ne informeze detaliat despre conţinutul produselor pe care ni le vând. Cu alte cuvinte, ambalajul oricărui produs alimentar va reflecta obligatoriu adevărul despre ce suntem pe cale să cumpărăm. Noile etichete alimentare vor fi introduse în mai puţin de o săptămână şi ne vor fi de mare folos. Vom şti exact ce conţinut caloric de sare, zahăr şi alergeni are produsul pe care vrem să-l cumpărăm. În plus, pentru a depista originea oricărei eventuale probleme vom şti şi din ce ţări sau judeţe provin toate ingredientele folosite. Obligatoriu, producătorii ne vor spune şi dacă alimentele pe care le cumpărăm ne pot provoca alergii. Spre exemplu, pastele conţin gluten, laptele are lactoză, iar sucul are dioxid de sulf.
Schimbare IMPORTANTĂ din 13 decembrie în TOATE SUPERMARKET-URILE din România
Problemele legate de conţinutul, dar şi de cantitatea produselor au luat sfârşit! Din 13 decembrie, lucrurile se schimbă în bine pentru cumpărători. Astfel, Uniunea Europeană îi obligă pe producători să ne informeze detaliat despre conţinutul produselor pe care ni le vând. Cu alte cuvinte, ambalajul oricărui produs alimentar va reflecta obligatoriu adevărul despre ce suntem pe cale să cumpărăm. Noile etichete alimentare vor fi introduse în mai puţin de o săptămână şi ne vor fi de mare folos. Vom şti exact ce conţinut caloric de sare, zahăr şi alergeni are produsul pe care vrem să-l cumpărăm. În plus, pentru a depista originea oricărei eventuale probleme vom şti şi din ce ţări sau judeţe provin toate ingredientele folosite. Obligatoriu, producătorii ne vor spune şi dacă alimentele pe care le cumpărăm ne pot provoca alergii. Spre exemplu, pastele conţin gluten, laptele are lactoză, iar sucul are dioxid de sulf.