Atenție la spargerile de locuințe. Hoții au început să acționeze


Două case au fost sparte într-o singură zi, hoții reușind să fure bijuterii din aur, argint, dar și o bicicletă. Reprezentanții Inspectoratului de Poliție al județului Sibiu au transmis în cursul zilei de joi mai multe recomandări referitoare la prevenirea furturilor din locuință. 
Ţinând cont de importanţa majoră a siguranţei dumneavoastră şi a bunurilor pe care le deţineţi Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Sibiu recomandă luarea unor minime măsuri de autoprotecţie pentru reducerea riscului de victimizare:
-Încuiaţi uşa chiar dacă sunteţi acasă! Există posibilitatea să dormiţi, să vă aflaţi în balcon sau în baie şi să nu auziţi uşa – timp suficient pentru a vă fi sustrasă geanta, portmoneul sau telefonul aflate pe cuierul de pe hol. Hoţii au nevoie de doar câteva secunde pentru a acţiona!
-Nu deschideţi niciodată uşa înainte de a vă uita pe vizor. Ignoraţi sunetul soneriei sau bătaia în uşă, dacă nu cunoaşteţi persoana. Instruiţi-vă şi copiii în acest sens!
-Nu postaţi  pe reţelele de socializare fotografii din care se poate deduce că aveţi obiecte de valoare în locuinţă sau care să indice locaţia în care vă aflaţi şi perioada în care lipsiţi de la domiciliu;
-Atrageţi atenţia copiilor cu privire la modul de folosire a reţelelor de socializare în sensul evitării postării de fotografii sau mesaje care să uşureze munca hoţilor; aceştia din urmă sunt răbdători şi urmăresc cu interes momentul în care fie copiii sunt singuri acasă, fie la domiciliu nu este nimeni;
-Cum acţionează infractorul?! Bate uşor la uşă, iar dacă nu răspunde nimeni, apasă clanţa, deschide încet uşa şi, dacă nu observă pe nimeni prin preajmă, în doar câteva secunde, acţionează şi pleacă. Dacă este surprins în casă, spune fără nicio reţinere şi fără nicio teamă în voce, că o caută pe persoana ”x” – un nume inventat - şi îşi cere scuze în momentul în care i se spune încrezător că respectiva persoană nu locuieşte la această adresă, sau afirmă că i s-a părut că i s-a răspuns la bătaia în uşă şi de aceea a intrat.
-Asiguraţi-vă locuinţa cu două-trei tipuri de încuietori diferite şi utilizaţi-le pe toate - timpul suplimentar necesar unui infractor pentru a deschide mai multe sisteme de închidere, de multe ori, îl descurajează; alegeţi acele încuietori care sunt prevăzute cu chei a căror multiplicare nu este uşoară. Nu-i protejaţi pe hoţi prin adoptarea unei atitudini indiferente ori prin tăcere!
Important! Dacă locuinţa v-a fost spartă, anunţaţi de îndată, Poliţia prin apelarea numărului unic de urgenţă 112; nu intraţi în locuinţă şi nu atingeţi niciun obiect până la sosirea organelor de cercetare la faţa locului, evitând astfel compromiterea urmele lăsate de hoţi.
Un produs Blogger.