Pompierii au verificat bisericile din Mediaș și județul Sibiu

În această perioadă, personalul Inspecției de Prevenire din cadrul Inspectoratul pentru Situații de Urgență ”Cpt. Dumitru Croitoru” al județului Sibiu au desfășurat verificări pe linie de prevenire și stingere a incendiilor la unitățile de cult din orașele, municipiile și localitățile limitrofe acestora în vederea preîntâmpinării evenimentelor nedorite care s-ar putea produce pe timpul desfășurării slujbelor religioase, cu ocazia Sfintelor Sărbătorilor de Paști. "În cadrul acestor activități de control s-a urmărit starea instalațiilor electrice, a sistemelor de încălzire și a coșurilor de fum, existența stingătoarelor și hidranților, respectarea normelor de stingere și prevenire a incendiilor la lucrările de modernizare executate recent la diverse lăcașuri de cult. Până în momentul de față, toate deficiențele constatate de inspectori au fost deja remediate de către personalul desemnat cu desfășurarea activităților administrative. Totuși, pentru ca Sfintele Sărbători de Paști să fie petrecute în liniște și fără incidente tragice, pompierii recomandă slujitorilor bisericii și cetățenilor județului Sibiu să nu uite de câteva reguli de bază. Astfel, lumânările nu trebuie ținute aprinse de către credincioși în apropierea hainelor și părului ori a obiectelor combustibile, precum icoanele, decorurile, mobilierul și coroanele. Se va manifesta o atenție deosebită atunci când credincioșii se deplasează cu lumânările aprinse în autovehicule.
Pentru evitarea supraaglomerării bisericilor se recomandă ca manifestările religioase să se desfășoare în exterior. Atunci când slujbele au loc în interior se va evita permiterea accesului unui număr de credincioși peste capacitatea construcției și se vor menține, obligatoriu, pe toată durata slujbei, ușile de acces și evacuare în poziție deschisă. Lângă lăcașurile de cult se vor amenaja locuri speciale pentru depunerea lumânărilor, aflate la o distanță de siguranță față de construcții, dotate cu tăvi metalice umplute cu nisip și supravegheate în permanență. Lumânările se sting, obligatoriu, după terminarea slujbelor religioase. Pe durata desfășurării slujbelor cu public numeros, din interiorul lăcașurilor de cult trebuie evacuate covoarele, mochetele, băncile și scaunele nefixate în pardoseală.
În situația izbucnirii unui incendiu, se va asigura operativ evacuarea persoanelor din construcție, a valorilor materiale, concomitent cu desfășurarea primei intervenții de stingere a incendiului cu mijloacele tehnice din dotare și cu anunțarea, de îndată a pompierilor, la numărul unic de urgență 112. Menționăm că în perioada Sărbătorilor Pascale, importante efective ale Inspectoratul pentru Situații de Urgență ”Cpt. Dumitru Croitoru” al județului Sibiu   vor asigura misiuni de prevenire și stingere a incendiilor la unitățile de cult unde se preconizează participarea unui număr mare de credincioși. Având speranța că aceste sărbători se vor desfășura, ca în fiecare an, fără evenimente care să pună în pericol viața oamenilor, transmitem tuturor  cele mai sincere urări de bine, sănătate și fericire, liniște sufletească și bună înfăptuire, împreună cu întâmpinarea creștinească ”HRISTOS A ÎNVIAT!”, explică locotenentul Bianca Săbău, purtătorul de cuvânt al ISU Sibiu.
Un produs Blogger.