Nordul județului Sibiu, "înecat" de ploi. Zeci de case și grădini inundate și drumuri cu probleme

Ploile din ultimele 48 de ore au dat de furcă reprezentanților Inspectoratului pentru Situații de Urgență Sibiu și Serviciilor Voluntare pentru Situații de Urgență din localitățile din nordul județului. Pompieri și voluntari au intervenit în cursul zilei de vineri pentru evacuarea apelor din case, grădini, curți, zeci de gospodării fiind afectate de ploi.
La Șaroșu pe Târnave, cel mai rău
Pompierii din Mediaş şi Serviciul Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă Dumbrăveni au intervenit vineri dimineața pentru evacuarea apei din mai multe gospodării care au fost inundate în localitatea Şaroşu pe Târnave. După ce au ajuns la locul intervenției, pompierii și voluntarii au constatat faptul că 20 de case, curţi şi grădini din Şaroşu pe Târnave au fost afectate de ploile căzute în ultimele două zile.
Inundații și la Laslea și Iacobeni
Pompierii au acționat vineri și în localitatea Laslea pentru evacuarea apei din  curțile a două gospodării, iar în localitățile Iacobeni, Brădeni și Netuș s-a acționat pentru scoaterea apei din 12 gospodării.
Grădini inundate în Copșa Mică
Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență Copșa Mică a intervenit vineri în jurul orei 14 pentru evacuarea apei din mai multe grădini ale localnicilor. Potrivit informațiilor oferite de Inspectoratul pentru Situații de Urgență Sibiu, 23 de grădini ale unor locuitori din Copșa Mică au fost inundate din cauza ploilor căzute în ultimele două zile.
Drum blocat de copac
Angajaţii de la Serviciul Public de Gospodărire Comunală Axente Sever au intervenit vineri dimineaţa pentru deblocarea Drumului Naţional 14 B pe tronsonul Copşa Mică - Şeica Mică, după ce un copac a căzut pe şosea. Timp de mai bine de o oră, traficul s-a desfpșurat pe o singură bandă a Drumului Naţional 14 B. Circulația autoturismelor între Copșa Mică și Șeica Mică a revenit la normal în jurul orei 9.30.
Probleme în trafic
Au fost probleme mari pe Drumurile Naţionale din nordul judeţului Sibiu din cauza ploilor. Pe Drumul Naţional 14 în zona Dumbrăveni s-a circulat greu din cauza apei de pe carosabil. De asemenea, pe Drumul Naţional 14 B între Copşa Mică şi Micăsasa s-a circulat îngreunat pe o porţiune de 40 de metri din cauza apei de pe şosea. Tot grea a fost deplasarea șoferilor şi pe Drumul Judeţean 151 B Şaroşu pe Târnave-Biertan din cauza apei de pe carosabil. În sfârșit, apa a făcut probleme pe Drumul Județean 106 A, în zona localității Alțâna și pe Drumul Județean 106 A, în zona localității Hosman.
Un produs Blogger.