FOTO: Scoala de Vara de Fotografie, la Târnăvioara






10 fotografi și 10 elevi de la Liceul de Artă au participat săptămâna trecută la Târnăvioara, la Școala de Vară de Fotografie și Arte Plastice. Participanții au confirmat faptul că în această săptămână au avut în satul de lângă Copșa Mică o sumedenie de oportunități pentru a-și dezvolta talentul. Marius Miclea este din Sibiu și de trei ani face fotografie. ”De prima dată când am văzut anunțul, primul lucru pe care l-am făcut a fost să-mi caut portofoliul și să aplic la acest program. Simțeam cumva că trebuie să mă deconectez de oraș, să simțim partea aceasta frumoasă, natura, satul vechi, oamenii simpli și să o transmitem mai departe. Sunt foarte încântat de ce am găsit”, a declarant tânărul fotograf. Profesor le-a fost Daniel Bălțat, de la Școala de fotografie Image Art. ”Sunt zece fotografi, majoritatea din Sibiu, dar sunt și din Muscel și din zone adiacente Sibiului. E o tabără de fotografie născută din inițiativa Asociației pentru Înfrumusețarea Orașului Sibiu. Suntem de luni în Târnăvioara, o localitate interesantă cu tot felul de contraste, cu o arhitectură care chiar dacă e veche și cumva în paragină, este autentică și în contrast cu cea nouă, care nu are nicio logică, nici un gust. Subiecte sunt din belșug, arhitectură, peisaje, ne-am urcat pe dealuri, până la oameni, copii și așa mai departe”, a declarant Daniel Bălțat.
Zece elevi de la Liceul de Artă din Sibiu au participat și ei la școala de vară, îndrumați de profesorul Ilie Mitrea. ”Am început cu zece elevi de liceu de artă clasele a IX a și a X-a. Învățăm aici trei tehnici: acuarela, tehnica uleiului pe pânză și acril. Inițial, chiar nu am avut ce să spun, eram surprins, dar am descoperit multe cu timpul”, a spus profesroul Ilie Mitrea. Fotografiile și picturile realizate în cadrul Școlii de Vară vor fi folosite în scopuri de promovare a Târnăvioarei și a activităților desfășurate aici. Acestea vor fi subiectul unor expoziţii atât la Târnăvioara cât şi la Sibiu. În perioada următoare se vor mai desfășura la Târnăviara Școala de vară de arhitectură și reabilitare (13-19 iulie) și Școala de vară a produselor artizanale (10-16 august). 
Punerea în valoare a satului Târnăvioara și a celor 400 de locuitori ai lui este obiectul proiectului „Centrul Cultural al Diversităţii Europene” inițiat de Asociația pentru Înfrumusețarea Orașului Sibiu (AIOS), realizat printr-un Grant EEA oferit de Norvegia, Islanda, Liechtenstein şi Guvernul României, în parteneriat cu Primăria Copşa Mică şi Complexul Muzeal Național ASTRA. Mai multe detalii despre acest proiect se pot găsi online, pe site-ul www.tarnavioara.ro 
Un produs Blogger.