Astăzi se încheie a doua etapă de înscrieri la liceu. Câte locuri mai sunt la liceele din Mediaș

Absolvenții de gimnaziu care nu au prins un loc la liceu mai au la dispoziție doar ziua de luni pentru a se înscrie la una dintre unitățile de învățământ preuniversitar care mai au locuri libere. Potrivit Inspectoratului Școlar Județean Sibiu, în urma primei etape de repartizări au rămas neocupare 436 de locuri la liceele din județ.
După prima etapă de înscrieri la liceu, 2.112 candidați au fost repartizați la liceele din Sibiu, în urma opțiunilor exprimate. Conform datelor Ministerului Educației Naționale, au rămas 436 de locuri libere, care pot fi ocupate la cea de-a doua etapă de înscrieri. Cele mai multe locuri libere sunt la Liceul Tehnologic „Avram Iancu” Sibiu, care mai poate primi 32 de elevi la specializarea Mecanică. Pe locul doi se află Colegiul Național „Octavian Goga”, care mai are la Specializarea Științe ale Naturii, cu predare în limba maghiară, 25 de locuri disponibile. Câte 24 de locuri libere mai au și Colegiul Tehnic Energetic Sibiu, la Specializarea Electric, dar și Colegiul Tehnic „Independența” Sibiu. Elevii care speră să obțină un loc la liceu după a doua etapă de înscrieri, trebuie să știe că peste 20 de locuri libere mai au Liceul Tehnologic Mârșa, Liceul Tehnologic „Nicolae Teclu” Copșa Mică, Liceul Tehnologic „Școala Națională de Gaz” Mediaș, Liceul Tehnologic „Timotei Cipariu” Dumbrăveni, Liceul Tehnologic Automecanica Mediaș, Colegiul Tehnic „Mediensis” Mediaș și Colegiul Tehnic de Industrie Alimentară „Terezianum” Sibiu. Sunt și licee care mai au doar unul sau două locuri libere. Printre ele, Liceul Teoretic „St. L. Roth” Mediaș, care mai oferă un loc la specializarea Matematică-Informatică, cu predare în limba germană. Tot un singur loc liber mai are și Liceul Teoretic „Onisifor Ghibu”, la specializarea Filologie, cu predare în limba germană. Două locuri libere, la specializarea Comerț, oferă la Colegiul Tehnic „A.T.Laurian” Agnita.
A doua etapă de înscrieri se desfășoară în perioada 20-25 iulie. Astfel, candidaţii care nu au participat la prima repartizare mai pot completa fişa de opţiuni doar luni, 25 iulie. Aceștia vor afla la ce licee au fost repartizați joi, 28 iulie.
Un produs Blogger.