Aproape 80 de feluri de mâncare la o petrecere de Revelion, la Mediaş


160 de medieşenii care şi-au rezervat un loc la Revelionul organizat la cantina Automecanica din oraş au avut parte de o surpriză...culinară de proporţii. Aproape 80 de feluri de mâncare aranjate sub forma unui bufet suedez le-au fost pregătite de organizatori, oferta din acest punct de vedere fiind una mai mult decât spectaculoasă. Iar felurile de mâncare pregătite pentru cea mai lungă noapte a anului au fost dintre cele mai diversificate, până şi cele mai rafinate sau sofisticate pretenţii fiind pe deplin satisfăcute. Proprietarul cantinei, el însuşi bucătar de profesie, s-a întrecut pe sine, reuşind să pregătească pe lângă mâncărurile tradiţionale româneşti, o serie întreagă de delicatese. Demne de amintit sunt pieptul de curcan în sos curry şi fructe, dar şi Chuopsuey, o specialitate chinezească sau Chilli con carne, o supă picantă din carne tocată. Tot în seara de Revelion, invitaţii au avut la dispozitie o gamă întreagă de sortimente de somon, supă de peşte Royal, dar şi medalion de porc cu sos şi piper. La mare căutare a fost şi curcanul, dar şi fileul de vită, rece sau cald. Organizatorul Revelionului ne-a spus că nu a încercat să sfideze criza economică prin această ofertă culinară mai mult decât bogată, ci doar să ofere o masă îmbelşugată, gătitul fiind una dintre pasiunile sale. „În general încerc să combin o relaţie între mâncarea asiatică şi ceea ce ne place nouă. Fac acest lucru pentru că întotdeauna noi nu cunoaştem aspectul real al mâncărurilor şi suntem destul de reticenţi să spun aşa în privinţa unor mâncăruri şi-atunci dau un gust mâncărurilor româneşti cu o combinaţie specific asiatică. De exemplu, am pregătit piept de curcan în sos de curry şi fructe. Sunt multe lucruri pe care noi, românii, nu le cunoaştem. O simplă salată de fasole face foarte bine la o noapte de şpriţ decât să spunem, o ceafă de porc. Aşa că astăzi avem o combinaţie de cel puţin 30-40 de salate, dar şi alte 30-40 de feluri de mâncare. Mulţi poate cred că fac acest lucru în ciuda crizei. Nu este adevărat. Se pare că la ideea de bufet ne putem dovedi întotdeauna experienţa, calitatea, şi la fel de bine este dovedit că se mănâncă mai puţin, deoarece omul încearcă să aleagă cât mai multe feluri”, mi-a spus Oliviu Aldea, organizatorul Revelionului. La miezul nopţii, toţi cei prezenţi la Automecanica au asistat la un minunat foc de artificii şi au închinat un pahar de şampanie, după care s-au reîntors în sală pentru a continua festinul culinar şi distracţia până în zori.
Un produs Blogger.