Nu mai puţin de 5 persoane din Copşa Mică au ajuns la Urgenţa Spitalului din Mediaş cu suspiciune de trichineloză, după ce au consumat carne de porc. Cei 5, bărbaţi şi femei, au consumat carnea la începutul săptămânii, iar marţi s-au simţit din ce în ce mai rău, moment în care au sunat la 112. Toţi 5 au fost aduşi la Compartimentul de Primire Urgenţe al Spitalului Mediaş, diagnosticul fiind confirmat. Managaerul spitalului, medicul primar chirurg Bogdan Burghelea, spune că potrivit informaţiilor de până acum, aproximativ 20 de persoane ar fi consumat din carnea de porc infestată. „La Centrul pentru Primiri Urgenţe din cadrul Spitalului Municipal Mediaş au fost aduşi 5 pacienţi la care exista suspiciunea de trichineloză. La ora actuală, pacienţii sunt internaţi în Secţia Contagioase, diagnosticul este confirmat şi a fost anunţată şi Direcţia de Sănătate Publică despre existenţa unui focar de trichineloză. Din datele noastre, sunt aproximativ 20 de persoane care au consumat carne de porc, care nu a fost verificată de Oficiul Veterinar. Cei internaţi sunt în momentul de faţă stabili şi îşi continuă tratamentul”, a spus Burghelea. Cele 5 persoane vor mai rămâne câteva zile în spital, pentru tratament de specialitate. În paralel, Direcţia de Săînătate Publică Sibiu va demara o anchetă la Copşa Mică.