367 de AMENZI pentru transportatorii de MARFĂ și PERSOANE, în județul Sibiu


În perioada 21 – 27 iulie 2014, în conformitate cu Planul de operaţiuni al Organizaţiilor Poliţiilor Europene (TISPOL), s-a desfăşurat campania preventivă TRUCK AND BUS, al cărei principal scop a fost reducerea victimizării din accidente rutiere prin combaterea încălcării normelor legale privind circulaţia pe drumurile publice de către conducătorii autovehiculelor destinate transportului public de persoane cu capacitatea de transport mai mare de 8+1 locuri si a transportului public de marfa cu capacitatea de transport mai mare de 3,5 tone. Împreună cu inspectorii I.S.C.T.R., poliţiştii au verificat în trafic un număr de 797 de autovehiculele înmatriculate în România, cât şi în străinătate. 
Din cele 186 de autovehicule destinate transportului de persoane, s-au constatat nereguli în cazul a 46 dintre acestea, 14 conducători auto fiind sancţionaţi pentru neportul centurii de siguranţă, iar 9 pentru încălcarea regimului legal de viteză. La 7 dintre autovehiculele verificate au fost constatate defecţiuni tehnice. 
În ceea ce priveşte autovehiculele destinate transportului de marfă, au fost verificate  611, numărul sancţiunilor aplicate conducătorilor auto fiind de 321. Din acestea, 94 au vizat neportul centurii de siguranţă, iar în cazul a 71 de autovehicule au fost constatate defecţiuni tehnice. În total, au fost reţinute în vederea suspendării 3 permise de conducere şi au fost retrase 10 certificate de înmatriculare. Prevenirea producerii de accidente rutiere şi legalitatea transportului de persoane sau marfă rămân în atenţia poliţiştilor pentru a împiedica victimizarea participanţilor la trafic, indiferent de calitatea pe care o au când se deplasează pe drumurile publice. 

Un produs Blogger.