Începe REABILITAREA unui DRUM FOARTE IMPORTANT, lângă Mediaș


Contractul de execuție pentru modernizarea drumului județean 142E Dârlos - Hoghilag a fost semnat marți de reprezentanții Consiliului Județean Sibiu și cei ai constructorului. Lungimea totală a drumului judeţean este de 20,130 km, însă din care se vor moderniza 16,354 km, având în vedere faptul că diferenţa de cca. 3,5 km se află în intravilanul oraşului Dumbrăveni. Modernizarea acestui drum important pentru nordul județului este finanțată printr-un proiect european în cadrul Programului Operațional Regional, a cărui valoare totală este de 34 de 
milioane de lei. Uniunea Europeană va suporta aproximativ 85% din costul lucrărilor, Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice finanțează cu 13%, iar contribuția Consiliului Județean Sibiu este de 2%. Execuția lucrărilor va fi asigurată de SC Drumserv SA din Târgu Mureș, declarată câștigătoare în urma licitației electronice unde a oferit un preț de 18,6 milioane de lei, fără tva. ”Am pornit procedurile pentru modernizarea DJ 142E pentru că urmărim dezvoltarea tuturor zonelor din județ, cu precădere a celor rămase mai în urmă. Modernizarea acestui drum aflat în prezent în stare avansată de degradare, va contribui la creşterea siguranţei participanţilor la trafic, asigurarea unui transport economic şi eficient a materialelor de construcţii în zonă, a altor produse comerciale necesare, atragerea de noi investitori care să facă posibilă crearea de noi locuri de muncă şi, prin aceasta, reducerea considerabilă a ratei şomajului” declară Ioan Cindrea, președintele Consiliului Județean Sibiu. 
Modernizarea drumului va fi realizată între km 0+000 – 20+130, pe o lungime totală de 16,4 km și va duce la decongestionarea DN 14 prin devierea traficului vehiculelor cu tracţiune animală şi a autovehiculelor din sectorul agricol (atelaje, tractoare, remorci, combine agricole etc). În prezent, drumul este pietruit în afara localităţilor, cu lăţimea părţii carosabile 4,00 – 5,50 m. Grosimea structurii rutiere este cuprinsă între 7 – 30 cm, formată din balast în afara localităţilor. Ca urmare a traficului greu (transporturi de lemne, cereale, materiale de construcţii, utilaje agricole), ciclului de îngheţ – dezgheţ și stagnării apei, împietruirea a fost afectată, făcând dificilă utilizarea acestuia de către autovehiculele care se deplasează între localităţi. Principala problemă a drumului DJ 142 E a fost lipsa unui sistem rutier adecvat traficului prognozat şi scurgerea necontrolată a apelor pluviale, ceea ce a generat efecte negative majore. Predarea amplasamentului și emiterea ordinului de începere a lucrărilor vor fi făcute luni, 18 august 2014, termenul de execuție este de 15 luni, iar termenul pentru finalizarea întregului proiect este decembrie 2015.
Un produs Blogger.