Uite ce vrea SĂ CUMPERE Consiliul Județean Sibiu


Consiliul Județean Sibiu, prin Asociația de Dezvoltare Intercomunitară ”Centrul Transilvaniei”, a început demersurile pentru achiziționarea unui elicopter pentru situații de urgență, anunță www.turnulsfatului.ro. Aparatul ar trebui să intre în dotarea Inspectoratului Județean pentru Situații de Urgență Sibiu, însă va deservi și județele învecinate. Poriectul va fi depus pe fonduri europene, pentru ciclul de finanțare 2014 - 2020. ”Am avut câteva consultări cu reprezentanții principalelor instituții abilitate și am ajuns la concluzia că ar fi două priorități: o scară de intervenții la înălțime și un elicopter de intervenție pentru situații de urgență. Sibiul are aeroport și este aproape de zona montană. Am putea servi și județele învecinate”, a declarat Ioan Cindrea, președintele Consiliului Județean Sibiu. Proiectul este încă în fază incipientă, abia fiind în curs de stabilire a liniilor de finanțare pentru perioada 2014-2020.
Cât privește necesitatea acestor două dotări, lt. col. Cosmin Balcu, inspectorul-șef al ISU Sibiu, spune că sunt cât se poate de utile. În dotarea ISU Sibiu există pentru intervenții la înălțime o scară veche din 1982, care teoretic ar putea ajunge la înălțimea de 30 de metri, însă practic abia ajunge la 20 de metri. ”Din punct de vedere al stingerii incendiilor putem rezolva această problemă, dar o autoscară ne-ar ajuta foarte mult. Noi orice aviz dăm constructorilor solicităm existența unei scări metalice exterioare”, a declarat Cosmin Balcu.
Reprezentantul Consiliului Județean în cadrul Asociației de Dezvoltare Intercomunitară ”Centrul Transilvaniei” este Nicola Iordan. Acesta a declarat că instituția va face toate eforturile pentru obținerea finanțării.
Cea mai nouă dotare primită de ISU Sibiu cu sprijinul Asociației de Dezvoltare Intercomunitară ”Centrul Transilvaniei” este o autospecială complexă de intervenție, compusă din vehicul cu șenile și roți tip UTV cu capacitate mărită de trecere, o autospecială cu rol tractor având în dotare echipamente complexe și o platformă de transport a autoșenilei. Proiectul se numește ”Îmbunătățirea intervențiilor în situații de urgență în zone greu accesibile” și este finanțat prin programul Operațional Regional 2007 – 20013. Valoarea lui depășește 2,6 milioane de lei și se referă la toate județele din Regiunea Centru. 
Un produs Blogger.