INVESTIȚIE: Sistem de ILUMINAT pentru Primăria Mediaș și Piața Coposu de 600.000 de LEI


Administrația orașului cu cele mai distruse drumuri din județ a lansat o procedură de achiziție publică pentru atribuirea unui contract de modernizare a sistemului de iluminare a exteriorului Primăriei Mediaș și a fântânii arteziene din față, anunță www.turnulsfatului.ro. ”Iluminatul arhitectural este o componentă a dezvoltării urbanistice urmat, de obicei, de dezvoltarea turistică a zonei respective și implicit a localității. Acest fapt este binevenit în perspectiva atragerii turismului și în afara zonei istorice a vechii cetăți, dar și în perspectiva creării unui oraș atractiv și pe timp de noapte. Iluminatul arhitectural a clădirii primăriei vine să completeze modernizarea iluminatului din Piața Corneliu Coposu”, se arată într-unul din memoriile care însoțesc documentația de atribuire. Potrivit acestor documente, noul sistem de lumini al clădirii Primăriei Mediaș va trebui să pună în evidență ”verticalitatea clădirii, evidențiată de coloanele arhiprezente ca element dominant de arhitectură”. Asta în ceea ce privește fațada clădirii, deoarece proiectul de modernizare ale cărui fonduri sunt asigurate din bugetul local prevăd punerea în evidență pe timp de noapte și a coloanelor laterale ale corpului central, a balcoanelor, acoperișului, a spatelui clădirii, dar și a punctului de informare turistică.
Pentru că ”sistemele actuale de iluminat sunt depășite moral și îmbătrânite fizic”, în cadrul lucrării tocmai scoasă la licitație este prevăzută și montarea a 14 noi stâlpi de iluminat în Piața Corneliu Coposu, din fața primăriei, alături de alte șapte borne luminoase și un aparat de iluminat a troiței din piață. Un capitol separat al lucrărilor îl constituie și amplasarea unor proiectoare cu led-uri pentru fântâna arteziană din aceeași piață.
Valoarea estimată a contractului este de 610.000 de lei, fără TVA. Acesta va fi atribuit în urma licitației a cărei deschidere de oferte este programată pe 4 noiembrie. Termenul de execuție a lucrărilor ar trebui să fie de câteva luni (nu este specificat în modelul de contract atașat documentației de atribuire), iar garanția cerută este de cinci ani.
SURSĂ TEXT - www.turnulsfatului.ro

Un produs Blogger.