FOTO și VIDEO ȘOC: 8 OAMENI au MURIT. Un ELICOPTER s-a PRĂBUȘIT

















Un elicopter militar s-a prăbușit vineri dimineața în zona Laslea-Mălâncrav. În elicopter s-ar fi aflat 10 persoane, iar 8 dintre ele au decedat. Toate echipajele Serviciului de Ambulanță Mediaș au plecat spre locul tragediei. Localnici din satul Mălâncrav povestesc că au văzut elicopterul survolând localitatea la o înălţime foarte mică. "Am văzut elicopterul, eram în curte şi chiar mă miram de ce zboară atât de jos. Elicopterul zbura dinspre Mălâncrav spre Laslea", povesteşte unul dintre localnici. Cei 8 militari, paraşutişti, vor fi aduşi la Laboratorul de Medicină Legală din Sibiu, pentru necropsie. Cei doi militari supravieţuitori au fost preluaţi cu elicopter SMURD şi duşi la Târgu Mureş, unde este cea mai apropiată unitate medicală de locul producerii accidentului. Unul dintre militarii răniţi a ajuns la Spitalul din Târgu Mureş. Are în jur de 35 - 40 de ani. Acesta era conştient când a fost luat cu elicopterul SMURD şi dus la spiutal, dar acolo a fost sedat, pentru că avea dureri foarte mari. A fost dus, pentru investigaţii, la computer tomograf. "În cazul primului rănit s-a constatat că are leziuni maxilo-faciale, care nu îi pun viaţa în pericol, şi, conform rezultatelor investigaţiilor, s-a constatat că nu are leziuni interne. Are arsuri pe 40 la sută din suprafaţa corpului, arsuri grave de gradul 2 şi 3, iar în acest moment s-a făcut solicitarea pentru ca pacientul să fie transferat cât mai rapid la Spitalul de Arși din București", a declarat pentru antena3, Mariana Negoiţă, purtătorul de cuvânt al Spitalului din Târgu Mureş, care a confirmat că viaţa militarului nu este pusă în pericol.Cel de-al doilea rănit este şi el conştient. A ajuns tot la Spitalul din Târgu Mureş dus cu o ambulanţă. Se pare că starea acestuia este mai bună. Dacă primul dintre răniţi avea traumatisme cranio-cerebrale, cel de-al doilea pare că aibă fracturi de membre la mâini şi picioare. Potrivit ministrului Mircea Duşa, al doilea rănit va fi dus şi el la Bucureşti, la Spitalul de Arşi. Militarul are 35 de ani. A ajuns la Spitalul din Târgu Mureş conştient şi stabili hemodinamic. La fel ca şi colegul său, are arsuri pe circa 40 la sută din suprafaţa corpului şi fracturi în partea superioară a corpului şi contuzii toraco-abdominale.
Ioan Linjing, din Mălâncrav, a fost primul care a ajuns la elicopterul militar prăbuşit. Omul spune că a reuşit să vorbească cu unul dintre răniţi şi acesta i-a spus că s-a atins plafonul. "Am discutat cu unul dintre ei. Cred că era pilotul. Mi-a spus că a intrat în plafon şi au fost atinse vârfurile copacilor. Apoi au căzut. Era conştient acesta. Celălalt era rănit mai grav", a spus Ioan Linjing.
Ultimele detalii de la locul producerii tragediei aviatice arată că elicopterul a retezat câteva vârfuri de copac, apoi s-a prăbuşit. În contact cu solul, acesta a explodat. Cei doi militari supravieţuitori au fost aruncaţi înainte de momentul exploziei.
Imaginile de la faţa locului arată că nimic nu a mai rămas din elicopterul IAR 330 PUMA, aflat în misiune, care urma să ajungă la Poligonul Cincu.
Un produs Blogger.