„ShoeBox” la Târgul de Crăciun Sibiu. TU poți face un COPIL FERICIT


Târgul de Crăciun din Sibiu și Asociația We Help sunt și anul acesta parteneri ai programului „ShoeBox”, prin care oricine poate dărui un cadou de Crăciun copiilor cu o situație materială dificilă. 
Cadoul din cutia de pantofi
“ShoeBox” este o inițiativă de ajutorare a copiilor din familii cu posibilități materiale reduse, campanie începută în anul 2007 de o familie din Cluj. Conceptul presupune ca donatorul să ofere unul sau mai multe cadouri cu un volum rezonabil, care să încapă într-o cutie de pantofi, de aici și denumirea ShoeBox. Cutiile trebuie să fie frumos ambalate și prezentate la centrul de colectare nesigilate pentru a fi sortate în funcție de viitorul destinatar. Aici sunt repartizate pe categorii: băiat sau fată, cu vârsta cuprinsă între 2 – 18 ani
Pe lângă scopul caritabil al acțiunii, proiectul urmărește responsabilizarea celor care oferă cadourile, de aceea nu se acceptă donații în bani și se dorește ca persoanele care participă la această acțiune, să-și ia timp pentru a cumpăra sau a pregăti un cadou cu drag, pentru a ambala cutia și a o aduce la centrul de colectare.
Centru de colectare la Târgul de Crăciun din Sibiu
Și anul acesta în cadrul Târgului de Crăciun din Sibiu colectăm cadourile dumneavoastră, in perioada 1-12 decembrie. Pentru informații poate fi apelat numărul 0749.345.315, iar cadourile pot fi aduse de luni până vineri, la Atelierul lui Moș Crăciun, între orele 17:00 – 19:00.
Anul trecut la noi în țară existau 83 de astfel de centre de colectare, numărul crescând în prezent la 111. 500 de cadouri au fost impartite anul trecut la Centrele de Plasament din judetul Sibiu. Mai multe informații despre acțiunea de colectare de la Sibiu puteți găsi pe site-ul Asociației We Help www.wehelp.sibiu.ro sau pe www.shoebox.ro.
Proiectul cultural care îmbină toate atracțiile din perioada Târgului de Crăciun din Sibiu se numește Colors of Christmas și este organizat de Asociația Events for Tourism în parteneriat cu A1 Events și municipalitatea sibiană. Deschis pentru prima dată în anul 2007, an în care Sibiul a deținut titulatura de Capitală Culturală Europeană, Târgul de Crăciun din Sibiu a ajuns cunoscut la nivelul întregii țări pentru amploarea și tradiția creată. Colors Of Christmas este un proiect cultural inclus pe Agenda Culturală a Municipiului Sibiu și cofinanțat de Consiliul Local prin Primăria Municipiului Sibiu.
Un produs Blogger.