FOTO și VIDEO: Dezbatere dedicată Unirii Principatelor, organizată de deputatul Gheorghe Roman și Asociația Istoricilor din Mediaș









Împlinirea a 156 de ani de la Unirea Principatelor Române a fost marcată sâmbătă la Casa Schuller din Mediaş. Pentru al patrulea an consecutiv, deputatul Gheorghe Roman și Asociația Istoricilor din Mediaș au organizat o dezbatere-conferinţă la care au participat istorici, cadre didactice, dar și alți invitați subiectul principal fiind evenimentele care au condus la Unirea de la 1859 și ecoul internațional al Unirii. "Este al patrulea an consecutiv în care împreună cu Asociaţia Istoricilor din Mediaş, organizez această dezbatere pe tema Unirii Principatelor Române de la 24 ianuarie 1859. Eu cred că în zilele noastre, când toată lumea este atentă la ce se întâmplă astăzi, e bine să ne amintim de eforturile făcute de înaintașii noștri pentru ca România să devină un stat puternic. Profit de ocazie pentru a ura tuturor medieșenilor, tuturor românilor, un sincer La Mulți Ani", a spus deputatul Gheorghe Roman.
Mai sus am postat declarațiile deputatului Gheorghe Roman și profesorului Helmuth Knall și imagini din timpul dezbaterii.
Un produs Blogger.