Tragedii pe șosea, la intrarea în Mediaș. Doar șoferii sunt de vină?

Două evenimente rutiere grave s-au petrecut la finele săptămânii trecute în municipiul Mediaș. În primul dintre accidente produs sâmbătă, o femeie și-a pierdut viața la intrarea în municipiu dinspre localitatea Târnava. Șoferul unui autoturism Volkswagen a pierdut controlul volanului, a intrat în derapaj, a pătruns pe contrasens și a lovit un alt autoturism, după care a ajuns în parapetul de pe marginea drumului. O femeie aflată în autoturismul vinovat de producerea accidentului a fost rănită grav, ea fiind resuscitată zeci de minute de personalul medical sosit la fața locului. În ciuda eforturilor medicilor, femeia a decedat. De asemenea, alte două persoane din același autoturism au fost rănite, fiind transportate la Spitalul Municipal Mediaș. AICI găsiți mai multe detalii și imagini de la acest eveniment rutier.
În al doilea accident rutier, produs duminică la intrarea în municipiul Mediaș dinspre Brateiu, alte două persoane au fost rănite. Șoferul unui BMW a intrat cu viteză într-o curbă, a pierdut controlul volanului, a lovit parapetele din partea stângă a unui pod situat la intrarea în Mediaș dinspre Sighișoara, de unde a fost aruncat în parapetele din partea dreaptă a podului, autoturismul răsturnându-se. Impactul a fost atât de violent, încât motorul BMW-ului a fost aruncat la o distanță de 10 metri de autoturism. 4 persoane aflate în autoturism și-au văzut moartea cu ochii, doi dintre pasageri, printre care un băiat de 5 ani și mama acestuia, fiind luați "la ocazie". Două persoane au fost rănite în urma evenimentului rutier, însă leziunile suferite nu le pun viața în pericol. AICI găsiți informații despre acest accident rutier și imagini de la fața locului.
Întrebarea este: doar șoferii sunt 100% vinovați de producerea accidentelor rutiere sau și carosabilul? Mai precis, calitatea lucrării efectuate la Drumul Național 14. Spun acest lucru deoarece foarte mulți șoferi au acuzat calitatea îndoielnică a asfaltului sau lucrarea nu tocmai bine efectuată, lucru acuzat de mulți conducători auto.
Un produs Blogger.