Mersul pe bicicletă, o activitate sănătoasă și distractivă pentru copii

Odată cu venirea primăverii, ne putem deja bucura de zile însorite mai frecvente, de căldura de afară și de natura care ne încântă cu paleta sa bogată de culori în acest anotimp. Un mare avantaj pentru copii este acela că se pot bucura de timpul petrecut în aer liber, iar părinții îi pot încuraja să se mai despartă de calculator pentru a face mișcare. Un stil de viață sănătos presupune o dietă adecvată și multă mișcare, chiar și pentru cei mici.
În mod special mersul cu bicicleta este o activitate excelentă, deoarece crește rezistența fizică, îmbunătățește echilibrul și îi face pe cei care practică acest sport să se simtă energizați.
Copiii în general se atașează foarte repede de prima lor bicicletă. Mersul pe bicicletă îi face să simtă că au pătruns undeva mai aproape de lumea adulților, deoarece se face trecerea de la rotița ajutătoare a tricicletei la o bicicletă asemănătoare cu cea pe care o folosesc adulții. Mersul pe bicicletă este o activitate plăcută la orice vârstă, așa că o bicicletă este oricând o idee de cadou potrivit.
Indiferent de vârstă sau de constituția fizică, cei mici pot beneficia de avantajele deosebite ale mersului pe bicicletă. Această activitate este benefică în dezvoltarea armonioasă a inimii, a plămânilor, a mușchilor și a oaselor. În plus, este o activitate care se poate practica în familie, sau alături de prieteni.
Ca să alegi o bicicletă potrivită pentru copilul tu, trebuie să ții cont de necesitățiile sale, dar și de preferințele sale. În general, este bine să te orientezi către producători de bicicete care respectă toate standardele de siguranță din domeniu și să fii atent la materialele folosite.
De asemenea, respectați indicațiile oferite în magazin în privința vârstei copilui. O bicicletă prea mare sau prea mică poate fi un potențial pericol. Bicicletele prea mari, de exemplu îl pot împiedica pe copil să atingă solul cu picioarele sau nu poate ajunge la frâna de mână. Bicicletele prea mici, de cealaltă parte, îl forțează pe copil să pedaleze într-o poziție ciudată, cu genunchii îndoiți prea tare.
În privința preferințelor personale a copilului, cel mai bine este să alegeți o culoare sau un stil care știți că i se potrivește. Dacă unui copil îi place bicicleta și din punct de vedere estetic, atunci va fi și mai entuziasmat să o folosească. 
O bicicletă DHS este o opțiune excelentă pentru copii care tocmai învață să meargă cu bicileta, pentru că acest tip de biciclete au toate elementele de siguranță necesare și în plus au și un design foarte atractiv, combinațiile de culori fiind foarte potrivite pentru copii. O astfel de bicicletă asigură un înalt grad de performanță și siguranță. Cadrul și furca este fabricată din oțel, rezistent la impact. Poți opta pentru o bicicletă simplă, una care să aibă accesorii practice, precum un coș în care se pot depozita tot felul de lucruri, sau chiar pentru o bicicletă fără pedale.
Indiferent de tipul de bicicletă pe care îl alegi, nu uita de echipamentul corespunzător: cască de protecție, cotiere și genunchiere. 
Articol realizat în colaborare cu magazinul de jucării ToysMall.ro.
Un produs Blogger.