25 de ore de teatru nons stop, la Sibiu

Ediția aniversară “25 de ore de teatru non-stop” va avea loc la Sibiu în 25-26 aprilie. Festivalul este organizat de o structură independentă, Asociația Culturală BIS. Gala de deschidere a ediției cu numărul 5 va avea loc sâmbătă, 25 aprilie 2015, ora 19, la sala Thalia. Publicul va avea parte de un spectacol complet. Unul dintre cei mai apreciați dansatori de step din țară, Adrian Strâmtu, va oferi publicului un moment de dans cu totul deosebit prin energie si virtuozitate. Actorul George Constantinescu îl va urma cu o mostră din one man show-ul lui de succes, PAM PAM, spectacol creat pe baza pamfletelor lui Constantin Tănase. După ce, în 25-26 martie, a jucat acest spectacol timp de 25 de ore, el revine la Sibiu în cadrul festivalului. Secvența de teatru contemporan este oferit de actorul Claudiu Fălămaș și violonista Flora Pop. Aceștia vor prezenta un fragment din performance-ul „Beat Bukowski” care are la bază poemele lui Charles Bukowski din volumul „Love is a Dog from Hell”. Flora Pop este absolventă a Conservatorului din Antwerp (Belgia). Ea va completa numărul muzical pe care Claudiu Fălămaș l-a compus în întregime  pentru acest performance. Highlight-ul galei de deschidere este recitalul invitatului special, Ioan Gyuri Pascu. Unul dintre cei mai îndrăgiți artiști promite la Sibiu un spectacol de cinci stele!  Pentru acest eveniment există un pandant în programul festivalului: concertul de închidere   susținut de Ada Milea, Anca Hanu și Bogdan Burlăcianu (fost solist al trupei Fără Zahăr). 
Ada Milea este cea care a găsit o formulă muzicală deosebită dând naștere unui stil propriu care creează o legătură atât de puternică între actorie, literatură și muzică. Acum spune povești alături de prietenii săi, iar duminică seară, 26 aprilie 2015, la Oldies Pub de la ora 21:00, o veți găsi alături de doi dintre ei.
Aceste două evenimente sunt doar începutul și finalul ediției cu numărul 5 a festivalului. Pe parcursul maratonului se deruleaza alte 25 de exerciții de improvizație, conferințe și mai ales spectacole de teatru independent. 
“25 de ore de teatru non-stop” este un eveniment de pe Agenda Culturală a orașului Sibiu, fiind realizat în parteneriat cu Primăria Sibiu și Consiliul Local Sibiu. Încă de la prima ediție sloganul festivalului este: RESPIRĂ TEATRU.
Programul complet și detalii despre evenimente pot fi găsite pe site-ul: www.respirateatru.ro și pe pagina de facebook www.facebook.com/respira.teatru.
Biletele au fost puse în vânzare la: Agenția Teatrală, Librăria Humanitas, Librăria Habitus.
Asociația Culturală BIS a lansat și o campanie de strângere de fonduri pentru realizarea ediției a V-a a festivalului „25 de ore de teatru non-stop”.
Un produs Blogger.