Elevă eliminată din BAC la SNG Mediaș. Uite cum a copiat

O elevă de la Şcoala Naţională de Gaz Mediaş, înscrisă la sesiunea din toamnă a Bacalaureatului, a fost exclusă din examen pentru că a încercat să fraudeze ultima probă cu ajutorul unui ceas inteligent. De data aceasta, telefonul mobil, interzis în sălile de examen pentru a evita tentativele de fraudă, a fost înlocuit cu un ceas scump, ce permite utilizatorului să copieze, dacă şi-a stocat informaţiile necesare. “Vineri, în cadrul ultimei probe a examenului, a fost exclusă din Bacalaureat o elevă de la Şcoala Naţională de Gaz Mediaş, care avea asupra sa un ceas inteligent. Ceasul permite stocarea de informaţii în format PDF sau JPG, foldere ce se pot accesa şi citi, fiind folosite ca sursă de inspiraţie.”, a precizat pentru stiridesibiu.ro preşedintele Comisiei Judeţene de Bacalaureat Sibiu, Adrian Poplăcean.
După încercarea de fraudare a examenului, eleva şi-a pierdut dreptul de-a se mai înscrie la BAC în următorii doi ani. Este pentru prima dată  când un elev este sancţionat din cauza unui astfel de dispoziţiv, cele mai folosite de tineri fiind, până acum, telefoanele mobile.
La  nivelul judeţului Sibiu s-au înscris pentru sesiunea din toamnă a examenului de Bacalaureat, în perioada august-septembrie, 713 elevi. Marţi, 1 septembrie, după orele 16.00, vor fi afisate rezultate.
Un produs Blogger.