FOTO: 5 persoane în stare gravă după un accident rutier






Un accident grav a avut loc duminică dimineaţa pe Drumul Naţional 1, la ieşirea din Porumbacu de Jos. Un echipaj de descarcerare, două echipaje SMURD şi unul SAJ au intervinit pentru salvarea victimelor. Trei copii şi părinţii lor au ajuns la spital în stare gravă. Şoferul vinovat de producerea accidentului, un bărbat de 53 de ani, din Constanţa se grăbea spre casă, după ce sâmbătă fusese să se roage cu familia la mormântul lui Arsenie Boca, la Prislop. Deşi spune că nu era obosit, pentru că înnoptase la o pensiune de pe Valea Avrigului, bărbatul a pierdut controlul volanului din cauza vitezei şi a carosabilului ud, a derapat şi a lovit în plin autoturismul care circula regulamentar. 
Starea şoferului care circula regulamentar este gravă
Şoferul şi soţia sa, aflaţi în maşina care circula regulamentar, au ajuns la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă în stare gravă. Bărbatul în vârstă de 43 de ani a fost dus direct în sala de operaţie. “În urma accidentului au fost 5 victime, doi adulţi şi trei copiii. Din păcate, adulţii sunt în stare gravă. Tatăl are fracturi costale multiple şi ruptură de plămân pe partea stângă, un traumatism abdominal, cu sânge în zona abdominală. Pacientul trebuie să ajungă rapid în sala de operaţie, pentru a fi investigat intra-operator pentru o posibilă ruptură de ficat. Mama copiilor are fracturi la nivelul coastelor, cotului stâng, fractură de gleznă. Copiii sunt la Spitalul de Pediatrie, investigaţi de colegii mei”, a spus dr. Constantin Roşca, medic şef UPU Sibiu
Toţi cei trei copii ai cuplului au fost duşi la Spitalul de Pediatrie Luther, iar dacă în urma investigaţiilor vor avea nevoie de intervenţie neurochirurgicală, vor fi transportaţi la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu.
Un bebeluş, adus la viaţă de localnici
Oamenii din Porumbacu de Jos spun că au încpeut să se obişnuiască să iasă din curţi pentru a acorda primul ajutor răniţilor din accidente. Aşa s-a întâmplat şi duminică dimineaţa. Oamenii au sărit imediat şi au scos răniţii din maşină. Spun că un băieţel – bebeluş – nu mai respira, cel mai probabil din cauza şocului. „Am scos copiii din maşină. Un copil care avea cam un an nu mai răsufla, l-am dus la robinet şi l-am spălat cu apă. A venit salvarea. Omul ăsta din Constanţa avea viteză şi a intrat în maşina roşie. Ăsta din Constanţa minte că era drumul murdar de unsoare, baia lui de ulei s-a spart, nu era murdărie, nu era nimic. A avut el viteză”, spune Victor Căldărar, care a ieşit imediat din curte pentru sa le acorda ajutor răniţilor. 
Şi poliştii care au făcut cercetarea la locul accidentului spun că vinovat este şoferul din Constanţa, care conducea un autoturism Mercedes înmatriculat în Bulgaria. „Autoturismul înmatriculat în Bulgaria nu a adaptat viteza de deplasare în condiţii de carosabil umed la intrarea într-o curbă deosebit de periculoasă la dreapta, a pierdut controlul asupra direcţiei, a pătruns pe sensul opus de deplasare, unde a intrat în coliziune frontală cu autoturismul Opel", a spus comisarul Sandu Murariu, de la Poliţia Rutieră Sibiu.  
Familia care a ajuns la spital venea dinspre Arpaşu de Sus şi se ducea către un târg din zonă, de unde ar fi trebuit să se întoarcă cu cereale.
SURSĂ TEXT și FOTO - www.tribuna.ro
Un produs Blogger.