Inspectorii şcolari din ţară fac ordine în Educaţie, la Mediaș și Sibiu

Sibiul găzduieşte Consfătuirea Naţională a Inspectorilor pentru Învăţământul Preşcolar, coordonată de prof. Viorica Preda, inspector general din cadrul MCTS, scrie www.tribuna.ro. Inspectori şcolari din întreaga ţară au ajuns, ieri, la Sibiu, unde vor rămâne până miercuri, 9 septembrie. La propunerea Ministerului Educaţiei şi Cercetării Ştiinţifice prin Direcţia Generală Învăţământ Preuniversitar, întâlnirea anuală a inspectorilor pentru învăţământul preşcolar se desfăşoară, în perioada 7 - 9 septembrie, la Sibiu. Deschiderea întâlnirii a avut loc luni, 7 septembrie, în sala de conferinţe a Hotelului Parc din Sibiu. "Ne-am întâlnit aici ca să identificăm problemele cu care ne-am confruntat anii trecuţi şi ce dorim să facem în acest sens, în aşa fel încât să le fie bine copiilor cu care noi lucrăm, respectiv copiilor preşcolari", a spus Viorica Preda, inspector general în Ministerul Educaţiei şi Cercetării Ştiinţifice.
Reprezentanţi ai învăţământului din întreaga ţară, la Sibiu
La întâlnire vor participa reprezentanţi din fiecare judeţ al ţării şi din municipiul Bucureşti, cu atribuţii de coordonare pentru domeniul învăţământului preşcolar, precum şi reprezentanţi ai comisiei naţionale de specialitate şi ai grupului de lucru pentru educaţie timpurie. Pe parcursul Consfătuirii Naţionale vor avea loc şi alte două evenimente, respectiv întâlnirea de lucru a comisiei naţionale de specialitate şi conferinţa "Calitate şi bune practici în serviciile de educaţie timpurie din România". "Suntem onoraţi de decizia Ministerului Educaţiei şi Cercetării Ştiiţifice de a desfăşura consfătuirea inspectorilor pentru educaţie timpurie în oraşul nostru. Este prilej de întâlnire, de schimb de experienţe, de gânduri bune, de idei de bună practică", a spus Mioara Turean, inspector şcolar la IŞJ Sibiu şi moderatorul evenimentului de deschidere a întâlnirii inspectorilor naţionali.
Ca să predai la grădiniţă, "e nevoie de fler"
La deschiderea evenimentului au participat Daniela Creţu, reprezentant al Departamentului pentru Pregătirea Personalului Didactic al ULBS, Christine Marta Klemens şi Gheorghe Bârza, inspectori generali - adjuncţi ai IŞJ Sibiu, şi Simona Pop, din partea Primăriei Sibiu. Aceştia au apreciat munca tuturor inspectorilor prezenţi. "Eu sunt inspector şi profesor în învăţământul liceal. Cred că aş putea să predau la orice nivel de învăţământ, mai puţin la grădiniţă. Aici, e nevoie de  fler", a spus Christine Marta Klemens.
În cele trei zile petrecute la Sibiu, invitaţii vor vizita cetatea Moşna, dar şi mai multe grădiniţe din Mediaş, unde vor fi organizate şi minisesiuni de formare. Totodată, oaspeţii vor avea ocazia să cunoască punctele de atracţie ale judeţului, respectiv ale municipiului Sibiu, în cadrul unui tur organizat.
În judeţul Sibiu, sunt 831 de educatoare. Dintre ele, 341 predau la grădiniţe cu program normal, iar 496 la grădiniţe cu program prelungit. Restul, 21 de educatoare, predau la grădiniţe speciale. În total, sunt 12.991 de copii preşcolari.
SURSĂ TEXT - www.tribuna.ro
Un produs Blogger.