Moment de reculegere la Detașamentul de Pompieri Mediaș

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă ”Cpt. Dumitru Croitoru” al județului Sibiu a adus marți un ultim omagiu colegului – sublocotenent post-mortem Marius Daniel FRIPIS din cadrul Detaşamentului de Pompieri Constanţa Oraş al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Dobrogea” al judeţului Constanţa, plecat dintre noi mult prea devreme, în timpul unei misiuni de stingere a unui incendiu izbucnit într-o locuinţă din municipiul Constanţa. La ora 13, pentru cadrele Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă ”Cpt. Dumitru Croitoru” al județului Sibiu, timpul s-a oprit în loc, preţ de un minut. Puţin pentru o viaţă, dar o eternitate pentru recunoştinţa ce o purtăm colegilor noştri decedaţi la datorie.
Pentru profesionalismul şi devotamentul de care a dat dovadă salvatorul de vieţi în numeroasele  intervenţii pe care le-a gestionat, pe platourile subunităţilor de pompieri din municipiile Sibiu și Mediaș și orașele Agnita, Miercurea Sibiului și Avrig, s-a ținut un moment de reculegere, timp în care semnalele luminoase şi sirenele autospecialelor de intervenţie au dat onorul fostului comandant de echipaj.
Marți, din ordinul viceprim-ministrului pentru securitate naţională, ministrul afacerilor interne Gabriel Oprea, eroul pompier a fost avansat, post-mortem, la gradul de sublocotenent, şi tot la propunerea acestuia, Preşedintele României a semnat decretul de acordare a Ordinului Bărbăţie şi Credinţă  în grad de Cavaler, cu însemn pentru militari. De asemenea, din dispoziţia viceprim-ministrului pentru securitate naţională, ministrul afacerilor interne, Detaşamentul de Pompieri Constanţa - Oraş îi va purta numele, păstrând peste timp, amintirea vie a celui care a fost pompierul salvator Marius Daniel FRIPIS.
Un produs Blogger.