Astăzi: Ziua Informării Preventive la ISU Sibiu, Mediaş şi în judeţul Sibiu

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă ”Cpt. Dumitru Croitoru” al județului Sibiu s-a raliat şi în acest an iniţiativei derulată la nivel european, astfel că marţi, 13 octombrie, în municipiile Sibiu și Mediaș şi în orașele Agnita, Miercurea Sibiului, Sălişte şi Avrig  va fi marcată „Ziua Informării Preventive”. Desfăşurate sub sloganul „Preveniţi ghinionul”, având ca logo pisica neagră, activităţile informativ-educative ce vor avea loc cu această ocazie, cu sprijinul  E.ON România, urmăresc conştientizarea cetăţenilor asupra pericolelor la care se pot expune în cazul nerespectării măsurilor şi regulilor de comportare specifice tipurilor de situaţii de urgenţă. Astfel, marţi, 13 octombrie 2015, sediile subunităților de intervenţie din Mediaş, Agnita, Miercurea Sibiului, Sălişte şi Avrig îşi vor deschide porţile pentru toţi cei care doresc să se familiarizeze cu specificul profesiei angajaţilor ISU, vizualizând şi tehnica de intervenţie cu care echipajele serviciilor profesioniste participă la misiunile de salvare. 
Totodată, în intervalul orar 10-14, la Shopping City Sibiu va fi  organizat un punct de informare preventivă unde se vor distribui materiale de informare preventivă.
De asemenea, în 13 şi 14 octombrie vor fi organizate şi desfăşurate lecţii de informare preventivă în patru unităţi de învăţământ din municipiul Sibiu.
Un produs Blogger.