Spectacol deosebit la Mediaş: "Familia Offline", la Sala Traube

Asociația Culturală "Replika" vă invită la "Familia Offline", un spectacol-mărturie despre una dintre cele mai dezbătute şi acute teme din România actuală: copiii rămaşi în țară, ca urmare a migraţiei părinţilor la muncă în străinătate. "Familia Offline" este spectacolul maturizării în absența părinților, al transformărilor bruște și deciziilor radicale pe care copiii le iau, nevoiți să se adapteze noilor roluri sociale din familia de graniță. Când copiii devin proprii lor părinți, lumea întreagă e un pachet de griji și așteptări cu viitor fragmentat între aici, acasă și acolo, la mama și tata – deveniți ecoul prelung al unei voci la telefon. Maturizarea copiilor naște întrebări inocente, tandre și cinice despre lumea în care trăim: Când suntem destul de mari ca să creștem singuri? Când devenim mama? Și când mama nu e, cine e mama? Spectacolul de la Mediaş are loc în data de 13 octombrie 2015, ora 18, la Sala Traube.
Prin itinerarea spectacolului de teatru "Familia Offline", prin dezbaterile publice care au loc după fiecare reprezentație, proiectul "Copiii Migrației – Turneu de Teatru Educațional în Transilvania" își propune abordarea temei migrației părinților și a experienței copilului rămas singur acasă, prin mijloacele teatrului educațional. După fiecare reprezentație va avea loc o conferință-dezbatere cu tema "Teatrul Educațional", în cadrul căreia artiștii implicați în proiect vor prezenta metodologia de lucru care a stat la baza realizării spectacolului.
"Copiii migrației – Turneu de teatru educațional în Transilvania" este un proiect finanțat printr-un Grant oferit de Norvegia, Islanda, Liechtenstein și Guvernul României, în cadrul programul PA17/RO13 „Promovarea diversităţii în cultură şi artă în cadrul patrimoniului cultural european”.
FOTO - Paul Băilă
Un produs Blogger.