Un ONG cere Guvernului alocarea banilor pentru asfaltarea DN 14 în interiorul Mediașului

Alocarea de urgență a sumelor de bani necesare refacerii Drumului Național 14 în interiorul municipiului Mediaș. Este cererea oficială adresată Guvernului României de către Asociația Non Guvernamentală Transira și semnată de președintele asociației Silviu Sîntea. Acesta face un scurt istoric al "ping pong-ului" cu acest sector de drum, care a fost trecut în administrarea Ministerului Transporturilor și înapoi la Consiliul Local Mediaș. Iar în acest timp, sectorul Sibiu-Sighișoara din Drumul Național 14 a fost complet reabilitat, mai puțin în interiorul municipiului Mediaș. În aceste condiții, Asociația Transira solicită premierului și Guvernului României alocarea de urgență a fondurilor pentru reabilitarea Drumului Național 14 în interiorul Mediașului. "Prin Hotărârea Guvernului nr. 931 din 2011 se aprobă preluarea sectorului de drum naţional DN 14, proprietate publică a statului, identificat potrivit anexei care face parte integrantă din respectiva hotărâre (municipiul Mediaş, drumul naţional DN 14, km 51+000 - 57+500), din administrarea Consiliului Local al Municipiului Mediaş, judeţul Sibiu, în administrarea Ministerului Transporturilor şi Infrastructurii, în vederea realizării de către Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România - S.A. a activităţilor de interes naţional în domeniul administrării drumurilor naţionale, potrivit legii, urmând ca după executarea lucrărilor de reabilitare sectorul de drum naţional DN 14 să revină în administrarea Consiliului Local al Municipiului Mediaş.
La data emiterii H.G. nr. 931 din 2011 se desfăşurau lucrări de modernizare a D.N. 14, pe tronsonul Sibiu – Sighişoara. Lucrările au fost terminate, nu şi în intravilanul municipiului Mediaş, pe tronsonul amintit (km 51+000 - 57+500), unde, de fapt, nici n-au început! De ce Guvernul nu a alocat fondurile necesare reabilitării DN 14, km 51+000-57+500 (intravilan Mediaş)? Mai mult decât atât, CNADNR a cerut Primăriei municipiului Mediaş promovarea unui proiect de hotărâre a Consiliului local privind retransmiterea sectorului de drum naţional (municipiul Mediaş, drumul naţional DN 14, KM 51+000 - 57+500) în administrarea Consiliului local Mediaş, fără să-l fi reabilitat!!! De ce acest hăţiş birocratic, fără rezultat?
Solicit Guvernului României alocarea, de urgenţă, a sumelor necesare reabilitării sectorului de drum naţional nr. 14 din municipiul Mediaş (km 51+000 - 57+500)", se arată în solicitarea președintelui organizației Transira.
Un produs Blogger.