38 de acțiuni ale Poliției în Mediaș și județ. Amenzi de aproape 70.000 de lei


Poliţiştii sibieni au fost angrenaţi astăzi în acţiunile desfăşurate în scopul prevenirii şi combaterii evaziunii fiscale. În cadrul acţiunilor au fost verificate 54 de societăţi comerciale şi 122 de persoane fizice, fiind aplicate 156  sancţiuni contravenţionale în valoare de 68.905 lei.
109 poliţişti, din care 63 de la ordine publică, 28 poliţie rutieră şi 18 de la investigarea criminalităţii economice cu 54 autospeciale au fost angrenaţi astăzi în acţiunile desfăşurate în scopul prevenirii şi combaterii evaziunii fiscale. Poliţiştii au urmărit, în cadrul activităţilor, combaterea evaziunii fiscale în domeniul comerţului cu mărfuri alimentare, legume-fructe, băuturi alcoolice şi ţigarete, precum şi jucării şi obiecte ornamentale pentru sărbătorile de iarnă. Totodată, activităţile desfăşurate vizează şi verificarea activităţii privind furnizarea de mărfuri şi alimente conform standardelor de calitate care să nu afecteze sănătatea publică.  Au fost desfăşurate 38 acţiuni în cadrul cărora a fost verificată activitatea a 54 societăţi comerciale şi 122 persoane fizice. În urma acţiunilor au fost constatate 5 infracţiuni, din care una de evaziune fiscală; au fost aplicate 156 de sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 68.905 lei, din care 15 la Legea 12/1990 în valoare de 46.500 lei. Totodată, în cadrul activităţilor au fost indisponibilizate sau confiscate bunuri în valoare de 3.387 lei, respectiv: produse din carne, legume-fructe, băuturi alcoolice, ţigarete.
Spre exemplu, poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice au identificat în municipiul Sibiu o societate comercială care efectua acte de comerţ cu produse agro-alimentare şi băuturi alcoolice fără documente de evidenţă contabilă, veniturile nefiind evidenţiate în contabilitatea societăţii. Prejudiciul adus bugetului consolidat al statului estimat până în prezent este de 40.000 de lei. Într-o piaţă agro-alimentară din municipiul Sibiu au fost identificate produse agro-alimentare cu termen de valabilitate expirat (legume şi fructe), respectiv 150 kg în valoare de 962 lei. 
Un produs Blogger.