Cluburile, controlate de pompieri. Amenzi de peste 400.000 de lei

În vederea aplicării legalității în domeniul situațiilor de urgență, în perioada 6-8 noiembrie 2015, Inspecția de prevenire din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Cpt. Dumitru Croitoru” al județului Sibiu a organizat și desfășurat 10 acțiuni de control la unităţile de alimentaţie (baruri, discoteci, cluburi) din municipiul Sibiu.
Pe timpul desfășurării acestor activități s-au constatat 29 de deficienţe, din care una a fost înlăturată pe timpul controlului. Ca urmare a neregulilor constatate  s-au aplicat un număr 16 sancțiuni, cuprinzând 7 avertismente și 9 amenzi în cuantum de 401.000 lei. Principalele deficienţe au constat în:  lipsa autorizaţiei de securitate la incendiu, lipsa organizării activităţii de apărare împotriva incendiilor pe locul de muncă, nemarcarea tuturor căilor de evacuare, neîntreţinerea şi neverificarea corespunzătoare a mijloacelor de primă intervenţie (stingătoare), neîntreţinerea corespunzătoare a iluminatului de siguranţă şi exploatarea necorespunzătoare a instalaţiilor electrice.
Neregulile constatate la spaţiile controlate în intervalul 6-8 noiembrie 2015, nu s-au încadrat în categoria celor prevăzute în Hotărârea de Guvern nr.915 /2015 privind stabilirea criteriilor pentru oprirea funcționării ori utilizării construcțiilor sau amenajărilor determinate de încălcarea gravă a cerinței de securitate la incendiu în ceea ce privește periclitarea vieții ocupanților și forțelor de intervenție, neasigurarea stabilității elementelor portante, respectiv a limitării propagării focului și fumului în interiorul edificiului și la vecinătăți.
Inspecţia de prevenire a Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Cpt. Dumitru Croitoru” al județului Sibiu va continua şi în perioada următoare acţiunile de controlatât la spaţiile cu afluenţă de persoane din categoria cluburi, baruri, discoteci, restaurante, cât şi la celelalte obiective planificate (operatori economici cu diferite domenii de activitate, instituţii şi localităţi) din întreg judeţul. 
Un produs Blogger.