Scrisoarea protestatarilor către primarul Mediașului: Este timpul să plecați

Protestatarii din Piața Primăriei din Mediaș au semnat începând de duminică seara o scrisoare prin care cer demisia primarului Teodor Neamțu. Scrisoarea urmează să fie înmânată edilului șef în aceste zile. Mai jos vă prezint conținutul integral al acestei scrisori.


Stimate domnule primar Teodor Neamțu,

După manifestațiile de vineri seară, cred că a devenit evident și pentru dumneavoastră că medieșenii nu vă mai doresc la conducerea Primăriei în numele lor. Peste o mie de oameni v-au cerut demisia în mod public sătui de modul dezastruos în care ați gestionat problemele orașului.
Credem că a venit momentul să arătați că mai aveți atâta onoare încât să recunoașteți că ați greșit și prin urmare să lăsați pe alții mai tineri sau mai energici să conducă acest oraș pentru cetățeni și împreună cu ei.
Nu vă acuz că ați fraudat bugetul public, sunt alții competenți să decidă asta. Vă acuz însă că ați gestionat prost problema drumurilor deși știați că ele sunt o prioritate pentru noi, vă acuz de indiferență față de doleanțele oamenilor de rând și vă acuz de lipsă de transparență și comunicare cu cetățenii. Pentru toate aceste lucruri și pentru multe altele, credem că singura soluție acum în al doisprezecelea ceas este să părăsiți demn această funcție împreună cu salutul nostru.
Poate vă gândiți că dacă stați acum deoparte așteptând ca apele să se liniștească veți putea rămâne în continuare cocoțat pe o funcție publică pe care nu o mai meritați. Vă asigur că vă înșelați și că subestimați forța străzii. Vom ieși în stradă până veți înțelege că trebuie să plecați. Și dumneavoastră și toți cei anchetați în dosarul DNA privind Gospodaria Comunală. Dacă credeți cumva că 1000 de oameni furioși nu sunt suficient de reprezentativi, vă invităm să ne spuneți câți ar trebui să ieșim în stradă ca să înțelegeți că ne-am săturat și nu vă mai tolerăm prezența în Primăria Mediaș.
Am dori să înțelegeți că demisiile sunt un gest normal, sunt un act de bun simț și de respect față de cei cărora le-ați înșelat așteptările. Însă dacă nu veți înțelege că TREBUIE SĂ PLECAȚI, atunci înseamnă că ne sfidați pe toți cei care am protestat și vom continua să protestăm, înseamnă că v-ați rupt complet de noi și prin urmare v-ați pierdut orice legitimitate în ochii noștri. Iar acest lucru, nu vă mai dă nici un drept să ocupați fotoliul de primar. Vrem ca cei care răspund de destinele municipiului nostru să își asume o dată pentru totdeauna responsabilitatea actelor lor și de acum încolo așa să rămână.
Vă mulțumesc.
Un produs Blogger.