Situația lângă Mediaș este dramatică. Prefectura Sibiu tace

Deși situația cu apa infestată cu amoniu de la Alma Dumbrăveni este un caz de situație de urgență, Prefectura Sibiu tace. Potrivit unor surse, în cursul zilei de sâmbătă a avut loc și ședință a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență unde s-a discutat despre cazul de la Alma Dumbrăveni. La finalul întâlnirii, prefectul județului Sibiu, Ovidiu Sitterli, care este președintele Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, nu a oferit nicio informare către presă. De asemenea, până luni seara, Prefectura Sibiu nu a transmis niciun comunicat de presă referitor la situația de la Alma Dumbrăveni.
Vă reamintesc faptul că la Alma Dumbrăveni sunt probleme mari cu apa. Alimentarea întregii localități cu apă a fost oprită la sfârșitul săptămânii trecute după ce au fost constatate depășiri mari ale concentrațiilor de amoniu. Operatorul Apa Târnavei Mari a informat locuitorii despre situația apărută, iar după ce toți oamenii au luat la cunoștință riscurile la care se expun consumând apa, aceștia își pot lua apa potabilă din două containere puse la dispoziție de Apa Târnavei Mari și care vor fi alimentate zilnic până la remedierea situației. Potrivit reprezentanților operatorului regional de apă, în zona puțurilor concentrația de amoniu a fost depășită de 4 ori. Autoritățile bănuiesc că poluarea apei ar putea proveni de la o fermă de vaci situația aproape de puțuri, dejecțiile infectând practic pânza freatică. Acest lucru va fi stabilit după efectuarea unor studii și analize în zonă. O problemă și mai mare este poluarea fântânilor din curțile locuitorilor din Alma Dumbrăveni. Directorul Apa Târnavei Mari a mai spus că în urma efectuării unor probe ale apei din fântânile localnicilor, situația este și mai dramatică: în unele cazuri, se înregistrează depășiri ale concentrației de amoniu și de 10 ori față de normele stabilite. AICI găsiți detalii despre situația dramatică de la Alma Dumbrăveni.
DSP a dat o amendă
Reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică Sibiu s-au deplasat în cursul zilei de vineri în comuna Alma Dumbrăveni pentru a lua la cunoştinţă situaţia apei potabile, unde au aplicat şi o amendă. De asemenea, autorităţile locale au fost informate că au un termen de 60 de zile pentru a descoperi cauza depăşirii concentraţiei de amoniu în apă şi pentru a reglementa situaţia.
Un produs Blogger.