VIDEO - Șocant: Tinere din centre de plasament, forțate să se prostituezePoliţiştii structurilor de combatere a criminalităţii organizate din Alba-Iulia şi Sibiu, sub coordonarea procurorilor DIICOT ― Biroul Teritorial Sibiu, au destructurat o grupare infracţională organizată, care ar fi exploatat cel puţin 20 de femei, determinându-le să practice prostituţia în cluburi de striptease din Sibiu, anunță www.tribuna.ro. Cele mai multe acte de acest fel se defăşurau într-un separeu al unui club de striptease care se află la câţiva paşi de centrul Sibiului, lângă Podul Gării, spun surse din cadrul anchetatorilor. Fetele care refuzau să întreţină relaţii sexuale erau constrânse să accepte. Pentru activitatea prestată, multe dintre fete, îndeosebi cele care aveau o situaţie precară, provenind din centre de plasament, nu primeau niciun leu. Altele, care se angajau de bunăvoie, plecau cu clientul la „separeu” doar dacă acesta plătea cinci băuturi de circa 1.000 de lei, plus o şampanie, al cărui preţ varia între 300 şi 500 de lei. „Ofiţerii din cadrul Biroului de Combatere a Criminalităţii Organizate Alba Iulia, Serviciul de Combatere a Traficului de Persoane au acţionat în vederea destructurării unei grupări de trafic de persoane care acţiona pe teritoriul judeţului Sibiu prin exploatarea unor tinere care aveau o situaţie vulnerabilă în sensul că le forţau să practice prostituţia cu clienţi ai unor localuri de striptease din municipiul Sibiu. De regulă, tinerele erau, pe parcursul zilei, ţinute sub cheie, încuiate, sechestrate, iar noaptea erau duse în cluburile respective pentru a presta activitate ca animatoare – dansatoare şi, pe lângă activitatea respectivă, erau obligate să practice prostituţia prin raporturi sexuale cu clienţi ai localurilor. Dacă fetele refuzau, erau forţate de patroni care exercitau asupra lor diferite măsuri coercitive”, spune comisarul Cătălin Talpoş, şef Serviciu de Combatere a  Traficului de Persoane din cadrul BCCO Alba. 
Angajate de bunăvoie, prostituate de conjunctură
În acest dosar deschis de procurori, sunt 7 suspecţi, fiecare cu participaţia lui în această cauză: unii au constituit gruparea, alţii au sprijinit-o. Fiecare, însă, a participat la exploatarea tinerelor, la plasarea lor pentru a practica prostituţia. „Sumele variau – spune comisarul Talpoş. De exemplu, tinerele care erau mai vulnerabile din cauză că proveneau din centrele de plasament din judeţul Sibiu erau forţate să practice prostituţia, iar banii le erau în totalitate luaţi. Posibil să le fi lăsat pentru un suc sau un pachet de ţigări. În rest, toţi banii le erau luaţi de suspecţi. Celelalte tinere, care se angajau prin intermediul anunţurilor din ziar aveau altă situaţie. Ele puteau practica raporturile sexuale cu clienţii care plăteau o anumită consumaţie, adică trebuiau să achite consumaţie la suprapreţ plus o şampanie şi atunci puteau să meargă cu clienţii la separeu unde practicau raporturi sexuale normale sau nu. Dacă vroiau să meargă afară se întâmpla acelaşi lucru: clientul trebuia să plătească, să consume aceleaşi băuturi sau de aceiaşi bani. Suma se ridica la 1.000 de lei plus şampania, care varia între 300 şi 500 lei”, a explicat comisarul Serviciului de Combatere a  Traficului de Persoane din cadrul BCCO Alba.
În prezent, anchetatorii au dat de urma a circa 20 de tinere, însă ei cred că sunt mult mai multe cele care au avut legătură cu cele două cluburi care au funcţionat, de-a lungul timpului, în trei locaţii din Sibiu. 
Bani puţini, la percheziţii
Poliţiştii din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Alba-Iulia şi cei din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Sibiu, sub coordonarea procurorilor au efectuat, luni, 6 percheziţii domiciliare, la persoane bănuite de constituirea unui grup infracţional organizat, trafic de persoane şi proxenetism, se arată într-un comunicat al DIICOT. În urma percheziţiilor, au fost ridicate mai multe agende cu însemnări personale, legate de venituri realizate prin exploatarea tinerelor, sisteme informatice, telefoane mobile şi aproximativ 1.500 de lei. „Gruparea infracţională, formată din 7 persoane, s-ar fi constitut în municipiului Sibiu şi ar fi racolat tinere, de regulă din medii defavorizate sau centre de plasament. Cei în cauză ar fi convins victimele să se angajeze ca dansatoare în cluburi de striptease, însă ulterior, prin ameninţare, agresiune fizică sau alte forme de constrângere, le-ar fi obligat să practice prostituţia în folosul lor, prin întreţinerea de relaţii sexuale cu clienţii cluburilor de striptease sau alţi clienţi găsiţi de ei. Fetele recrutate erau apoi angajate cu forme legale la cluburile de striptease, ca menajere sau îngrijitoare de spaţii verzi şi cazate în diferite locaţii. În realitate, tinerele recrutate de membrii grupării lucrau ca dansatoare în două cluburi de striptease care aparţin unei firme din Sibiu, la care cei în cauză erau asociaţi sau administratori. Banii obţinuţi în urma practicării prostituţiei ar fi revenit în mare parte membrilor grupării, care le-ar fi găsit clienţi şi le-ar fi plasat în diverse locaţii, pentru întreţinerea de raporturi sexuale cu clienţii, sub directa lor supraveghere”,  se arată în comunicatul de presă al DIICOT.
De asemenea, membrii grupării ar fi exploatat şi alte tinere, care iniţial acceptau să practice prostituţia, însă deoarece ulterior refuzau, ar fi fost constrânse de cei în cauză să continue, mai arată procurorii. Totodată, în situaţiile în care persoanele exploatate reuşeau să plece, ar fi fost căuate de membrii grupării şi determinate prin acte de agresiune să continue practicarea prostituţiei. În cazul celor şapte persoane suspecte se va lua măsura reţinerii în cursul serii de luni, urmând să fie propuşi pentru arestare marţi.  De asemenea, membrii grupării ar fi exploatat și alte tinere, care inițial acceptau să practice prostituția, însă deoarece ulterior refuzau, ar fi fost constrânse de cei în cauză să continue, mai arată procurorii. Totodată, în situațiile în care persoanele exploatate reușeau să plece, ar fi fost căuate de membrii grupării și determinate prin acte de agresiune să continue practicarea prostituției. Cei în cauză urmează a fi conduși la audieri și dispunerea măsurilor legale.
Un produs Blogger.