Atenție! Marfă contrafăcută în magazine. Poliția a dat amenzi de aproape 20.000 de lei

Poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice Sibiu au desfășurat în cursul zilei de marți acţiuni în vederea prevenirii şi combaterii comerţului ilicit cu mărfuri contrafăcute. În urma activităţilor desfăşurate până la ora 15, poliţiştii de la investigarea criminalităţii economice au constatat mai multe abateri, fiind aplicate 12 sancţiuni contravenţionale şi înregistrat un dosar penal. Astfel, angajaţii şi administratorul unei societăţi comerciale din municipiul Sibiu au fost prinşi în flagrant în timp ce comercializau produse textile, respectiv cămăşi ale unui brand cunoscut fără a putea pune la dispoziţie documente legale de provenienţă şi de conformitate. În acest caz, s-a dispus indisponibilizarea a 102 articole de îmbrăcăminte (cămăşi), cercetările fiind continuate sub aspectul săvârşirii infracţiunii de punerea în circulaţie a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare (Legea nr. 84/1998). Prejudiciul estimat până în prezent, reprezentând constituirea de parte civilă a titularilor de drepturi, este de aproximativ 15.000 euro.
Poliţiştii au identificat produse viticole (vinuri) care nu prezentau caracteristici conform normelor legale, dispunându-se luarea de probe şi contraprobe pentru examinarea în cadrul laboratoarelor specifice pentru determinarea componenţei lichidului îmbuteliat. Până la stabilirea conţinutului băuturilor a fost indisponibilizată cantitatea de 900 litri de băutură produsă de 5 societăţi comerciale din România. 
Totodată, au fost aplicate 12 sancţiuni contravenţionale de către poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice Sibiu şi reprezentanţii instituţiilor cu drept de aplicare al legii, respectiv: O.P.C., D.S.V., Direcţia Agricolă şi Garda de Mediu, în valoare totală de 19.500 lei. Acţiunile poliţiştilor continuă.   
Un produs Blogger.