Atenţie: Maşini sparte în Mediaş şi Sibiu. Ce au furat hoţii

În cursul zilei de miercuri, în municipiile Sibiu şi Mediaş au fost înregistrate două furturi din autoturism. În ambele cazuri, autori neidentificaţi au sustras bunuri lăsate de proprietari în interior, respectiv: casetofon auto, staţie de emisie-recepţie, un telefon mobil, o geantă tip diplomat în care se afla suma de 7.500 lei şi o tabletă.
Poliţiştii de investigaţii criminale continuă cercetările în vederea identificării autorilor şi recuperarea prejudiciului.
Având în vederea rapiditatea cu care se produce furtul din auto cât şi numărul în continuă creştere al acestui gen de fapte, Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Sibiu reaminteşte comunităţii importanţa protejării autoturismului atunci când acesta se află parcat pe stradă sau chiar într-o parcare amenajată.
În vederea prevenirii furturilor din auto, Poliţia Sibiu vă recomandă:
-nu lăsaţi bunuri la vedere (spre exemplu: radio-cd-uri, sisteme GPS, genţi, poşete, telefoane etc) indiferent de perioada de timp în care lipsiţi din autoturism;
-nu lăsaţi telefoane mobile sau orice alte bunuri în torpedo;
-nu depozitaţi bunuri în portbagaj;
-asiguraţi-vă la plecare că aţi închis autoturismul;
-pe cât posibil, parcaţi în zone intens circulate şi iluminate pe timp de noapte;
-dacă aveţi garaj, folosiţi-l;
-nu păstraţi în autoturism permisul de conducere, certificatul de înmatriculare sau cartea de identitate a maşinii. Dacă sunt păstrate în interior, în cazul în care maşină este furată, hoţii se pot folosi de aceste documente pentru a o vinde sau a demonstra că maşina le aparţine. De asemenea, orice alte documente sau chei lăsate în maşină reprezintă un pericol, hoţii se pot folosi de ele spre exemplu, pentru a vă sparge locuinţa;
Un produs Blogger.