Evaziune fiscală și mărfuri contrafăcute, descoperite de polițiștii

Marți, poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice Sibiu au desfăşurat acţiuni în vederea prevenirii şi combaterii comerţului ilicit cu mărfuri contrafăcute. În urma activităţilor desfăşurate, poliţiştii de la investigarea criminalităţii economice au constatat 3 infracţiuni, au indisponibilizat bunuri în valoare de 54.000 de lei şi au aplicat 12 sancţiuni contravenţionale. Activităţile au avut loc în cadrul acţiunii naţionale ,,Sărbători de Iarnă în Siguranţă!”, care urmăreşte protejarea intereselor comerciale ale cetăţenilor şi menţinerea siguranţei publice, în perioada sărbătorilor de iarnă.
În data de 8 decembrie, poliţiştii de la investigarea criminalităţi economice au acţionat în marile complexe comerciale, precum şi în târgurile şi pieţele din municipiul şi judeţul Sibiu pentru a verifica modul în care sunt respectate prevederile legale referitoare la comercializarea produselor de larg consum. Astfel, în urma activităţilor de verificare şi control, au fost constatate 3 infracţiuni, din care 2 de evaziune fiscală şi una de contrafacere. Infracţiunile de evaziune fiscală au constat în neevidenţierea în contabilitate a unor venituri obţinute şi înregistrarea de cheltuieli fictive în contabilitatea societăţii, cu un prejudiciu estimat de 66.000 lei.
De asemenea, pentru neregulile constatate la agenţii economici verificaţi, poliţiştii au aplicate 12 sancţiuni contravenţionale în baza legii nr. 12/1990 şi OUG nr. 21/1992 în valoare de 19.500 de lei, respectiv pentru neetichetarea corespunzătoare a produselor (lipsa traducerii în limba română, lipsa unor indicaţii de folosire a jucăriilor), lipsa documentelor justificative de provenienţă, lipsa afişării preţului de comercializare, expirarea termenului de folosire a  produsului, lipsa documentelor de conformitate, nerecepţionarea unor mărfuri în evidenţa contabilă.
Un produs Blogger.