Incredibil: Agenții de poliție furau banii de caziere

Peste 700.000 de lei în patru ani! Acesta a fost câştigul încasat de doi agenţi de la Serviciul Cazier, scrie www.tribuna.ro. Problema lor este că au câştigat „premiul” ilegal, uitând să emită chitanţe când cereau taxa pentru caziere. Totul a ieşit la iveală în urma unui control al Corpului de Control al Ministerului de Interne. Celor doi agenţi li s-a făcut dosar penal şi riscă ani grei în spatele gratiilor. Deocamdată, ei nu mai au voie să lucreze cu publicul. Ce făceau cei doi agenţi care lucrau la Biroul de preluare a cererilor pentru cazier judiciar pentru a lua banii? Încasau de la oameni taxa de cazier, fără să emită chitanţă. Acum sunt cercetaţi în stare de libertate pentru abuz în serviciu.
Anchetatorii au descoperit că agenţii nu-i mai îndrumau pe oameni la ghişeul din Prefectură, unde se plăteşte în mod normal taxa, ci încasau ei banii, dar fără să elibereze vreo chitanţă.
Inspectorii Corpului de Control al Ministerului de Interne au luat la puricat documentele Serviciului de Cazier Judiciar Sibiu şi, în arhive, au găsit sute de mii de cereri de eliberare a cazierului judiciar fără chitanţele aferente. „Au eliberat un număr impresionat de certificate de cazier judiciar însuşindu-şi taxa de 10 lei de care era nevoie pentru eliberarea certificatului. S-a reuşit stabilirea unui prejudiciu în sarcina fiecăruia dintre cei doi, res­pectiv suma de peste 300.000 faţă de unul şi 400.000 faţă de celălalt”, a declarat, pentru stirileprotv.ro, Ion Veştemean, prim-procuror adj. Parchetul de pe lângă Tribunalul Sibiu. Conducerea IPJ Sibiu a hotărât să nu-i mai lase pe cei doi agenţi să lucreze cu pubblicul, fiind puşi la dispoziţie. Agenţii lucrează de mai bine de 15 ani la IPJ Sibiu. Dacă vor fi găsiţi vinovaţi, riscă până la 7 ani de închisoare.
Un produs Blogger.