Surprize înainte de Crăciun, la Biblioteca Municipală Mediaş

Mai sunt doar 14 zile până la Crăciun, însă la Biblioteca Municipală ,,Stephan Ludwig Roth" , în Departamentul CIP – Biblionet mai sunt în pregătire încă multe activităţi, destinate atât voluntarilor, cât şi seniorilor din Proiectul BuniNet. Mai jos vă prezint comunicatul de presă transmis de către Antonela Sofia Barbu din cadrul Bibliotecii Municipale Mediaş.

În perioada 7 – 11 decembrie se desfăşoară cursurile de iniţiere pe computer şi primele noţiuni despre internet. Anul acesta au fost instruite 25 de persoane care au parcurs cele trei etape: începător, mediu şi avansat.
În 10 decembrie, la ora 14.00 sărbătorim 5 ani de când am creat pagina de Facebook a Bibliotecii Municipale ,,St. L. Roth’’ şi actualizăm cu evenimentele desfăşurate în Bibliotecă, în fiecare secţie, în funcţie de materialele primite.
Deschidem şi expoziţia de carte în limbi străine ,, Silence, père Noel !’’, la Secţia de limbi străine şi vom realiza felicitări din cartea  în limba engleză ,,How make POP – UP Christmas Cards, împreună cu voluntarii. Totodată, vom premia cu cărţile primite în Proiectul derulat cu Fundaţia Mereu Aproape, cele mai frumoase mesaje aniversare, scrise pe pagina noastră de Facebook.
În 11 decembrie, la ora 11.00 ne alăturăm împreună cu Voluntarii cărţilor din Bibliotecă, BuniNeţii, dar şi elevii clasei a XII-a de la Colegiul Tehnic Mediensis , campaniei derulate de Crucea Roşie Subfiliala Mediaş ,, Fii Moş Crăciun şi fă o bucurie copiilor de Sărbători !’’ În atelierele Décor Art organizate la CIP – Biblionet am realizat felicitări pentru copii şi am decorat pachetele destinate celor mici.
În 12 decembrie, de la ora 12.30 numărăm banii strânşi în puşculiţe, de elevii din clasa a II-a de la Şcoala gimnazială ,,Constantin Motaş’’, îndrumaţi de înv. Raluca Suciu şi vom premia puşculiţele cele mai frumoase. Totodată, vor primi primele noţiuni de educaţie financiară, în Proiectul ,,ABC-ul educaţiei financiare’’ derulat de Direcţia Municipală pentru Cultură, Sport, Turism şi Tineret împreună cu ANBPR, pe parcursul anului 2015.Au beneficiat de cursurile noastre peste 1000 de persoane, copiii din 7 grădiniţe şi tinerii din şcolile din Mediaş.
În 14 decembrie, de la ora 14.00, împreună cu Voluntarii cărţilor din Bibliotecă şi BuniNeţii susţinem Campania ,,Hrăneşte un zâmbet’’, iniţiată de CLT Mediaş. Vom merge la magazinul BILLA şi vom cumpăra atât alimente, cât şi produse de igienă pentru tinerii care provin din familii defavorizate. Şi în anii trecuţi am susţinut această campanile, însă cu un număr mai mic de voluntari. Sperăm ca anul acesta să se alăture iniţiativei CLT, dar şi apelului nostru, cât mai mulţi tineri, care au participat în Programul de voluntariat desfăşurat la Bibliotecă. 
În 16 decembrie, de la ora 16.00, pregătim cutiile de pantofi cu daruri pentru copii şi participăm îmrepună cu Voluntarii şi BuniNeţii la Campania internaţională Shoe Box. Ne vom întâlni la Traube, cu reprezentanţii Asociaţiei Culturale Mediaşul nostru şi ROTARACT, care au iniţiat Campania la Mediaş. Avem pregătite primele 10 cutii de pantofi şi îi invităm pe toţi cei care nu ştiu cum să decoreze cutia sau ce să ofere copiilor, să vină la CIP – Biblionet. Avem hârtie colorată, acuarele, pensule, perforatoare cu model şi răbdare să-i ajutăm.
În 17 decembrie, de la ora 11.00, elevii clasei a V-a de la Şcoala Gimnazială Constantin Motaş, îndrumaţi de prof. Veronica Radu, vor cânta în limba franceză, vor asculta colinde şi poezii în limba lui Voltaire. Activitatea face parte din Programul de voluntariat ,,Voluntarii cărţilor din Bibliotecă’’, este la a doua ediţie, cu titlul : Silence, père Noel ! Intenţionăm să promovăm Secţia de limbi străine, în cadrul căreia am organizat o Expoziţie de carte pentru Sărbătorile de iarnă. Copiii se vor familiariza cu această secţie, vor ştii de unde să împrumute cărţile preferate şi vor pregăti o expoziţie cu desene şi alte obiecte dedicate acestui anotimp. Pentru ei, am realizat şi un material video despre minunile de Crăciun.
Un produs Blogger.