42 de școli din județul Sibiu nu au autorizație de securitate la incendiu

În urma declanșării unui proces național de inventariere a unităților de învățământ care funcționează fără autorizație de securitate la incendiu, Inspectoratul pentru Situații de Urgență Cpt. Dumitru Croitoru al județului Sibiu, în colaborare cu Inspectoratul Școlar Județean Sibiu, a întreprins demersuri de identificare a acestora, extinzând documentarea până la nivelul anului 1998. După finalizarea activităților, a rezultat faptul că, în județul Sibiu, 42 de unități de învățământ funcționează fără autorizație de securitate la incendiu, totalizând un număr de 55 de clădiri. De asemenea, peste 400 de clădiri nu necesită autorizarea, deoarece acestea au fost finalizate înainte de anul 1998.
Totodată, facem precizarea că procesul de modernizare și autorizare a unităților de învățământ este unul dinamic, existând numeroase lucrări în derulare, atât în sensul realizării documentațiilor pentru autorizarea lucrărilor finalizate, cât și în sensul derulării de lucrări de investiție care, în momentul finalizării, se vor supune procesului de autorizare.
Inspectoratul pentru Situații de Urgență Cpt. Dumitru Croitoru al județului Sibiu vă asigură de întreaga disponibilitate pentru finalizarea demersurilor de autorizare a unităților de învățământ, în vederea creșterii gradului de siguranță a elevilor pe timpul participării la activitățile școlare.
Un produs Blogger.