Clasa pregătitoare, obligatorie pentru toți elevii

Ministerul Educaţiei Naţionale a scos în dezbatere publică proiectul Metodologiei privind inscrierea copiilor in invatamantul primar pentru anul scolar 2016-2017. Înscrierile se desfasoara intre 29 februarie si 18 martie iar de anul acesta nu se mai accepta exceptii la inscrierea in invatamantul primar, informează hotnews.ro. Parintii copiilor care implinesc 6 ani pana pe 31 august 2016 sunt obligati sa ii inscrie pe cei mici la clasa pregatitoare. Copiii care fac 6 ani dupa aceasta data pot sa fie inscrisi in clasa pregatitoare, daca trec evaluarea psihosomatica. Prevederile fac parte din proiectul Metodologiei privind inscrierea copiilor in invatamantul primar pentru anul scolar 2016-2017, pe care Ministerul Educatiei l-a scos astazi in dezbatere publica. Din toamna, Ministerul Educatiei nu mai accepta exceptii la inscrierea in invatamantul primar, deci copiii nu vor mai putea sari clasa pregatitoare pentru a fi inscrisi direct in clasa I.
Inscrierile in clasa pregatitoare se desfasoara in scoala in perioada 29 februarie-18 martie, intre orele 8:00-20:00 de luni pana vineri si intre orele 9:00-13:00 sambata.
Elevii inscrisi la scoala de circumscriptie vor urma automat cursurile la aceasta scoala. Dupa ce au loc inscrierile la scolile la care elevii sunt arondati, pe locurile ramase libere va avea loc inscrierea copiilor care nu locuiesc in acele zone. Daca numarul de cereri de inscriere din afara circumscriptiei este mai mare decat numarul locurilor ramase libere, vor fi aplicate criterii de departajare generale si specifice.
Un produs Blogger.